UFC

Carlos Condit vraća se protiv Mickeya Galla

Carlos Condit
 screenshot/Youtube
Došlo je vrijeme za povratak i prvu borbu Carlosa Condita u 2019. godini. Bivši privremeni prvak velter kategorije trebao bi nastupiti na UFC on ESPN 7 priredbi u Washington D.C.-u, a tamo ga čeka borba protiv Mickeya Galla.

Carlos Condit (30-13, 7-9 UFC) je svoju posljednju UFC borbu odradio u prosincu prošle godine, kad je na UFC 232 priredbi poražen od Michaela Chiese. Bio je to još jedan njegov loš nastup za peti poraz u nizu i osmi u posljednjih deset borbi. Borac koji je nekad opravdavao nadimak "Natural Born Killer" tako je samo potvrdio kako je daleko od svojih najboljih izdanja, iako s 35 godina ne bi trebao imati tako očit pad.

Iako su mu fanovi preporučavali umirovljenje, on je samo odlučio uzeti pauzu, koja će na kraju iznositi gotovo punih godinu dana. Naime, Conditov povratak najavljen je za 7. prosinca kad se u Washington D.C.-u održava UFC on ESPN 7. Condita bi tamo trebala čekati borba protiv vrlo zanimljivog protivnika.

Radi se o Mickeyu Gallu (6-2, 5-2 UFC), borcu koji je u UFC došao nakon samo jedne profesionalne MMA borbe, da bi se sučelio s CM Punkom, no potvrdio je talent i ostao u promociji te je već dogurao do pet pobjeda. Posljednju je ostvario početkom ovog mjeseca, kad je savladao Salima Touahrija na UFC on ESPN 5 priredbi. Condit mu je svakako najveće ime na popisu dosadašnjih protivnika, iako se tamo nalazi i Diego Sanchez, od kojeg je u ožujku ove godine izgubio.

Ovu priredbu predvodit će borba Alistaira Overeema i Walta Harrisa, no UFC za posjet metropoli priprema još nekoliko zanimljiv duela. Vrijedi spomenuti Aspen Ladd protiv Yane Kunitskaye te Stefana Struvea protiv Bena Rothwella.

Linker
19. travanj 2024 21:39