UFC

Cejudo ponovno proziva Volkanovskog: 'Strah ga je potpisati ugovor i boriti se protiv mene!'

Henry Cejudo
 Instagram
Henry Cejudo pokušava doći do borbe za UFC titulu perolake kategorije protiv Alexandra Volkanovskog

Henry Cejudo umirovio se u svibnju nakon pobjede protiv Dominicka Cruza, čime je postao drugi borac u povijesti koji je osvajao titulu u dvije kategorije, uz uvjet da je svaku barem jednom uspio obraniti. Protekla dva mjeseca tako uživa većinom putujući, no i dalje je vrlo blizu sporta i redovno komentira sva događanja. Iako tvrdi da je uistinu u mirovini, neke ambicije još uvijek nije ispunio i za ostvarenje istih bi se bio spreman vratiti.

Cejudo je nešto o tome rekao u razgovoru s novinarom Adamom Glynom. Za početak je prokomentirao proteklog vikenda održani UFC 251, prije svega borbu koja je podigla najviše prašine, onu između Alexandra Volkanovskog i Maxa Hollowaya, za titulu perolake kategorije.

"Mislim da je Holloway vjerojatno dobio tu borbu, loša sreća za njega. Navijao sam za Volkanovskog jer mislim da meni osobno više odgovara kao protivnik. On je samo par centimetara viši od mene i sigurno je po tome bolja opcija, ako se ikad budemo borili. Odnosno, da ga nije toliko strah potpisati ugovor za tu borbu", rekao je Cejudo, koji ne skriva zašto ga ta borba toliko zanima:

"Osvajanjem te titule bih se sigurno zacementirao kao najveći borac u povijesti svih borilačkih sportova. Nitko nije sposoban to napravili osim Triple C-ja."

Prokomentirao je kratko i borbu Petra Yana i Josea Alda, nakon koje je kategorija kojom je donedavno vladao dobila novog prvaka.

"Aldo je jednostavno star. Mislim da je vrijeme da se umirovi. A Petr Yan je ništa, on drži pojas samo zato što mene nema. Dobar je borac, dobro udara, ali ne bi imao nikakve šanse protiv mene", rekao je prvak, za kojeg je Yan izjavio da je pobjegao u mirovinu jer se trebao boriti protiv njega.

Rijetko tko vjeruje kako je Cejudo uistinu u mirovini. To je i sam potvrdio rečenicom:

"Pokažite mi novac, dajte mi novac i vratit ću se. Ali, osim toga tražim i nešto za ostavštinu. Želim taj pojas perolake kategorije, želim Alexandra Volkanovskog."

Linker
20. travanj 2024 00:25