UFC

Četiri prekida u prvoj rundi svojim autorima donijeli bonuse za najbolju izvedbu

O'Malley vs. Wineland
 screenshot
Cody Garbrandt, Sean O'Malley, Aljamain Sterling i Alex Perez zaradili su dodatnih 50.000 dolara

Impresivne izvedbe koje su rezultirale s tri prekida u prvoj te jednim na samom kraju druge runde, donijele su četvorici UFC 250 sudionika bonus za najbolju izvedbu večeri. Upravo zbog toga UFC nije dodijelio bonus za najbolju borbu večeri, iako je i tu bilo dobrih kandidata. Umjetnici prekida ipak su ovog puta bili impresivniji.

Nokaut o kojem se najviše priča onaj je Codyja Garbrandta u borbi protiv Raphaela Assuncaoa. Osim što se dogodio doslovno u posljednjoj sekundi druge runde, sama njegova ideja bila je sjajna. Kad na takvu ideju nadogradite pravu izvedbu, onda je rezultat ono što su fanovi vidjeli u sunaslovnoj borbi priredbe. Garbrandtov četvrti bonus u UFC karijeri, od toga treći za najbolju izvedbu.

Walk-off nokaut, odnosno udarac nakon kojeg njegov autor jednostavno odšeta, izveo je i Sean O'Malley u borbi protiv Eddieja Winelanda. On je pronašao rupu u obrani svog protivnika, nakon čega je desna završila točno na bradi. Treći je to bonus za O'Malleya u nizu. Aljamain Sterling za svoj je prvi morao odraditi čak 14 UFC borbi, no za sjajno gušenje Coryja Sandhagena, koje mu je donijelo i poziciju izazivača, nije mogao biti preskočen.

Posljednji dobitnik bonusa je Alex Perez. On je s nekoliko sjajnih low kickova u potpunosti onemogućio iskusnog Jussiera Formigu za nastavak borbe i to već u prvoj rundi. Sjajnom borcu muha kategorije to je drugi bonus u UFC karijeri, ujedno i drugi u nizu.

Linker
23. travanj 2024 09:27