UFC

Chris Weidman gleda prema Adesanyi: 'Ja sam jako loš protivnik za njega'

Chris Weidman
 Screenshot/Youtube
Globalna COVID-19 pandemija otkazala je mnoge zanimljive borbe, između ostalog i onu koju je Chris Weidman trebao odraditi protiv Jacka Hermanssona. To je bivšem prvaku trebala biti povratnička borba u srednjoj kategoriji.

Chris Weidman je zbog globalne pandemije ostao bez ugovorenog nastupa, koji mu je ujedno trebao biti prvi u 2020. godini. Osim toga, trebao se vratiti u srednju kategoriju i pokušati pokrenuti novi niz, no to je sve sad stavljeno na pauzu. On se ipak nada kako ona neće biti predugačka.

"Plan je napraviti pravi posao u mojoj kategoriji. Pokušao sam u poluteškoj i to se pokazalo kao ne baš dobra odluka. Ovdje je moje mjesto, tu sam navikao biti. Osjećao sam se odlično u sparinzima protiv poluteškaša i nisam vidio neke probleme. No, u borbi se dogodilo da sam vrlo rano napravio grešku pa ne mogu znati kako bi zapravo izgledalo da je borba potrajala malo duže", rekao je Chris u razgovoru za MMA Fighting.

Onda se tema okrenula na trenutnog prvaka Israela Adesanyu, budući da se on nalazi na poziciji gdje je Weidman nekada bio te gdje još uvijek vjeruje da može doći.

"Momak je nevjerojatno talentiran. Ima moć biti zvijezda. Jednog dana kad završim karijeru, želim moći reći kako sam se borio sa svim najboljim borcima kategorije. To sam do sada i napravio, ali Israel je jedan od rijetkih s kojima nisam imao tu priliku. On napreduje prema tome da postane jedan od najvećih, jedan od onih koji će više puta obraniti titulu. No, volio bih se testirati protiv njega", rekao je Weidman, da bi onda prognozirao koliko će mu trebati da postane jedan od najvećih:

"Ima on još puno posla ispred sebe. Anderson Silva je godinama dominirao i nije imao takve ratove kakve je Israel imao. Njihova borba bila je neizvjesna, a Israel se borio protiv Andersona nekoliko godina nakon mene. Imao je vrlo neizvjestan rat protiv Kelvina Gasteluma, a borba protiv Romera bila je jednostavno užasna. No, on je uzbudljiv tip za gledati. Osim toga, pametan je dečko koji zna i govoriti prave stvari. Zabavan je za gledati i za slušati. Ne znam hoće li srušiti rekord Andersona Silve, ali svakako je tip za kojeg bi se jednom dana moglo govoriti da je legenda, ako ništa drugo onda barem legenda kategorije.

Chris je upisao pobjedu u samo jednoj od posljednjih šest borbi, što je znak da je daleko od ikakve ozbiljne prilike za vrh. No, to se može promijeniti unutar samo godinu dana, kad bi eventualno upisao tri pobjede nad rangiranim borcima. Kao bivši prvak automatski ima reference za dobra uparivanja. Uostalom, prije globalne pandemije bio je ugovoren protiv šestog borca s ljestvice izazivača, Jacka Hermanssona. Pobjeda nad nekim takvim najčešće donosi preuzimanje njegovog statusa i u takvom bi slučaju Chris ponovno bio u igri. A onda bi i borba protiv prvaka postala realnost.

"Činjenica je da ja nemam dobre rezultate iza sebe. Ne želim previše gledati na to, ali mislim da bi to stilski bila dobra borba za mene. Mene je Romero nokautirao, njega nije, ali ja sam do tada protiv Romera napravio više. Gasteluma sam dominirao i završio, Andersona Silvu sam završio dva puta, a on je sa svima imao neizvjesne borbe. Jednostavno mislim da bih bio loš protivnik za njega jer sam netko tko te može srušiti i kontrolirati, a znam i završiti borbu na podu. Istovremeno, sposoban sam nokautirati. Trenutno sam daleko od te prilike, ali volio bih ju izboriti. To mi je sad neki krajnji cilj."

Ipak, borba protiv Hermanssona trenutno je "na ledu", budući da ovaj ne može doputovati u SAD. Ipak, Chris vjeruje da će već početkom ljeta ući u Octagon. Ako ne protiv "Jokera", onda protiv nekog drugog rangiranog borca.

Linker
19. travanj 2024 13:02