UFC

Chris Weidman: 'Pobijedio sam samo jednom u posljednjih šest borbi, no bit ću ponovno na vrhu'

Chris Weidman
 screenshot/YouTube
Chris Weidman sutra će imati možda i posljednju priliku za potvrdu vrijednosti i mjesta u vrhu

Sunaslovna borba UFC Fight Nighta 174, koji će se održati u noći sa subote na nedjelju, donosi borbu između Chrisa Weidmana i Omarija Akhmedova. Bit će to vjerojatno posljednja prilika za potvrdu Weidmanove vrijednosti, posebno iz razloga što mu je to prva borba otkako više nije član Top 15 poretka srednje kategorije. No, odmah će se imati tamo priliku vratiti, pošto se bori protiv Omarija Akhmedova, koji se na istoj nalazi na 12. mjestu.

"Svi žele da naglas kažem kako sam 1-5 u mojih posljednjih šest borbi pa evo. Sve su to bile borbe protiv Top 5 boraca i ne vidim neku sramotu u tome. Dobro su to borci i protiv svih njih sam dobro izgledao, izuzev borbe protiv Dominicka Reyesa. On me vrlo rano u borbi pogodio pa nisam ni imao vremena išta pokazati. To su sve borbe gdje odlučuju sitnice, nekada i ne pobijedi onaj bolji borac", rekao je Weidman na virtualnoj konferenciji za medije, dodavši: "Tako stoje stvari u ovom sportu. Ja znam koliki je moj potencijal i znam da sam kroz trening radio sve što treba. Još jednom odlazim staviti sve na kocku i vidjeti što će se dogoditi."

Srećom po njega, Okhmadov nije nokauter. Upravo to je bio Weidmanov problem u posljednjim borbama. Izgledao bi dobro do trenutka kad bi primio udarac koji bi sve prelomio. Akhmedov većinu svojih pobjeda upisuje hrvanjem, a moguće da je Weidman od njega kvalitetniji čak i na tom polju. No, isto tako je svjestan da ima ozbiljan ispit i protivnika koji ga može ugroziti.

"Treba mi ta pobjeda, moram se vratiti na taj put. Mislim kako u ovoj borbi imam puno prednosti, no naravno da nikad ne znaš što se u borbi može dogoditi. Shvaćam je vrlo ozbiljno. On je opasan protivnik, no kad pogledam protiv koga sam se borio, mislim da nije među talentiranijim borcima", iskreno je rekao Chris, koji se nada da i dalje ima šanse konkurirati u vrhu srednje kategorije:

"Moja divizija je svakako uzbudljiva u ovom trenutku, a moja borba reći će nešto sama za sebe i vjerujem da ću vrlo brzo i ja ponovno biti aktualan među borcima iz vrha."

Svih pet poraza unutar negativnog niza doživio je Chris nokautom. Redom su bolji od njega bivali Luke Rockhold, Yoel Romero, Gegard Mousasi, Ronaldo Souza i Dominick Reyes. Tek je između poraza od Mousasija i Souze uspio savladati Kelvina Gasteluma. No, činjenica je kako Akhmedov po reputaciji nije još došao blizu spomenutim borcima.

Linker
25. travanj 2024 08:10