UFC

'Cigano' objasnio zašto je izgubio od Blaydesa i najavio brz povratak: 'Borba je za mene najbolji lijek'

Junior dos Santos
 Screenshot/Youtube
Junior dos Santos prvi put je opširnije komentirao svoj posljednji poraz prošlog vikenda protiv Curtisa Blaydesa na UFC Fight Nightu u Raleighu.

Legendarni Brazilac nadao se da će se pobjedom približiti borbi za titulu, ali doživio je drugi uzastopni poraz prekidom nakon onog protiv Francisa Ngannoua šest mjeseci ranije. Iako se tek nedavno oporavio od teške infekcije noge "Cigano" najavljuje brz povratak u UFC-ov kavez.

Uoči borbe s Curtisom Blaydesom, JDA je najavljivao nokaut, odradio je odličnu prvu rundu, obranio svaki pokušaj "takedowna", no u drugoj mu je "Razor" uzvratio njegovim oružjem i završio ga udarcima.

"Bio sam odlično fizički, osjećao sam se snažno usprkos problemima koje sam imao, ali čovječe, nisam mogao pronaći pravi trenutak. Bio sam spreman na obranu od takedowna i zaboravio napadati. Dao sam mu previše prostora za napad i platio veliku cijenu. Obranio sam sve njegove pokušaje takedowna, ali nisam nikako odgovorio. Oslobodio se i jedan udarac je prošao", opisao je borbu Dos Santos.

"Ne želim pokazivati nepoštovanje, ali ne trebate previše gledati prednosti protivnika, nego nametnuti svoje. Ali baš to ovaj put nisam uspio. Nisam pogađao udarce jer sam stajao predaleko da izbjegnem takedown. Nisam pogađao i dao sam mu slobodu da se kreće i napada. To me slomilo. Dao je najbolje od sebe i došao do nokauta", dodao je.

Treneri su "Ciganu" savjetovali odmor nakon drugog poraza zaredom, ali nekadašnji prvak ih ne želi slušati. S UFC-om je nedavno potpisao ugovor na osam borbi i želi ih što prije početi odrađivati.

"Žele da uzmem pauzu, ali problem je što neću odmarati. Odmarat ću kad sve bude na svojem mjestu, kad popravim svoje pogreške. Za mene je najbolja opcija da odmah dogovorim sljedeću borbu. To je za mene najbolji lijek. Život mi je dobar dok sam aktivan i dok imam cilj", rekao je Dos Santos, koji se nada povratku u svom Brazilu 9. svibnja u Sao Paulu.

"Nisam se tamo borio otkad sam došao u UFC, to bi bilo sjajno za moju karijeru, boriti se pred svojim ljudima. Mogu se pripremiti za svibanj, nema problema. Ako mi ponude meč na tom cardu, mogao bih se boriti u svibnju u Brazilu", rekao je Junior. U svojoj domovini trebao se boriti samo jednom, protiv Stipe Miočića 2014., kada je morao otkazati nastup zbog ozljede.

Linker
19. travanj 2024 11:27