UFC

Ciryl Gane gleda prema bivšem timskom kolegi: 'Pobjeda me vodi prema borbi protiv Ngannoua'

Ciryl Gane
 screenshot
Ciryl Gane vjeruje kako nas u budućnosti očekuje francuski teškaški okršaj

Još samo nekoliko dana preostalo je do nove borbe Ciryla Ganea, borca kojem se već naveliko predviđa sami vrh UFC-ove teške kategorije. U Octagon će ući protiv Juniora Dos Santosa, borca koji je taj vrh sam iskusio te će tražiti najveću pobjedu svoje karijere i jednako tako pobjedu koja bi ga postavila na poziciju unutar Top 10 poretka kategorije.

Gane je inače drugi hit teškaš koji dolazi iz jedne pariške dvorane, iste one koja je prema UFC-u poslala Francisa Ngannoua. A upravo njega Gane vidi kao svog potencijalnog protivnika, što je potvrdio u razgovoru za The Bash MMA.

"Gledajući na stanje u divizije, ako pobijedim Juniora Dos Santosa, unutar Top 10 poretka teške kategorije bit će sve jako blizu. To je borba koju se ne može izbjeći. To je nešto što se svakako mora dogoditi, borba između nas dvojice je neizbježna. No, ovo je sport i to je nešto potpuno normalno."

Ono što su stvara problem je podatak koji Ganea prati otkako je došao u UFC. Naime, on je predstavljen kao Francisov timski kolega i sparing partner. Sad je otkrio kako to zapravo nije istina, odnosno da njihova interakcija nije bila niti približno intenzivna kakvom se kroz medije i najave predstavljala.

"Kad sam ja došao u dvoranu, Francis je već otišao u Las Vegas. Vidio sam ga tek nekoliko puta kad se vratio u Pariz i došao trenirati u dvoranu. Ne, mi nismo bliski ni na koji način", objasnio je.

Gane se trenutno nalazi na 14. mjestu službene ljestvice kategorije, dok je Dos Santos sedam pozicija ispred njega.

Linker
14. travanj 2024 12:46