UFC

Claudia Gadelha: Nova sam borkinja, želim treću borbu protiv Joanne

Claudia Gadelha i Joanna Jedrzejczyk
Nakon što je na UFC 239 savladala Randu Markos te u borbi prikazala očit napredak na polju kondicije, Claudia Gadelha želi odraditi treću borbu protiv Joanne Jedrzejczyk. Njihov rivalitet jedan je od dva najveća u povijesti ženskog MMA-a, a u prve dvije borbe slavila je Poljakinja.

Claudia Gadelha dugo je vremena glasila za tehnički možda i najbolju borkinju UFC-ove slamka kategorije, no kondicija je bila njen veliki problem. Bila je to konstantna situacija cijelo vrijeme dok je bila dio tima "Nova Uniao", a upravo to ju je koštalo osvajanja titule. Riječ je o borbi iz srpnja 2016. godine, kad je dobila prve dvije runde protiv Joanne Jedrzejczyk, da bi onda Poljakinja u potpunosti preuzela kontrolu i do kraja odradila potpunu dominaciju.

U UFC 239 borbi protiv Rande Markos vidjeli smo drugu Claudiju. Bila je to njena prva borba za koju se pripremala u novom kampu, a napredak je vidljiv. Borba nije bila previše uzbudljiva, no Brazilka se cijelo vrijeme kretala i radila. Bila je to uistinu jedna nova Gadelha.

"Jako dugo sam u ovome. Mijenjala sam kampove i od brawlera sam napokon došla do MMA borca. To mi se sviđa i potrudit ću se da tako ostane. Sve što sam napravila u ovoj borbi za mene je nešto novo. Možda nisam izgledala brza koliko mogu biti, no dala sam sve od sebe. Sretna sam zbog pobjede jer sam predstavila jednu pametnu Claudiju koja ima kondicije za raditi to cijeli dan ako treba. Puno smo u pripremama radili na udaračkim tehnikama i htjela sam to isprobati. Napokon se osjećam kao da sam među ljudima kojima je stalo do mene i moje karijere. To mi je olakšalo puno stvari", rekla je 30-godišnja Brazilka.

Zna što joj je trenutna želja. Zapravo, njena najveća ambicija je osvetiti se Joanni. U njihovoj prvoj borbi pobjeda je dodijeljena Poljakini, s čime se većina fanova i medija nije složila, dok se u drugoj dogodila gore spomenuta situacija. Da je Gadelha bila kondicijski spremna kao za borbu protiv Rande Markos, gotovo je nemoguće da bi došlo do onakvog pada, koji se počeo očitovati sredinom treće runde.

"Želim odraditi treću borbu protiv Joanne. Nas dvije se inače mrzimo, a ja sam sada nova borkinja. Uvjerena sam da bih odradila drugačije", prozvala je svoju "nemezu".

Joanna Jedrzejczyk bi se trebala boriti 12. listopada protiv Michelle Waterson, no ta borba još uvijek nije potvrđena. Ako dođe do toga, njih dvije predvodit će tu priredbu. To bi značilo kako Gadelha u međuvremenu svakako može odraditi još jednu borbu. Ako u njoj uspije potvrditi svoj spomenuti napredak, iz UFC-a bi bili ludi ako spomenutu borbu ne bi uzeli u obzir.

Linker
19. travanj 2024 12:21