UFC

Cody Garbrandt se ozlijedio i otkazao borbu za titulu, Figueiredo dobio novog protivnika

Raphael Assuncao vs. Cody Garbrandt
 screenshot/YouTube
Cody Garbrandt ostao je bez prilike idućeg mjeseca postati UFC prvak muha kategorije

Bivši prvak bantam kategorije trebao je 21. studenog predvoditu UFC 255 priredbu borbom protiv prvaka muha kategorije, Deivesona Figueireda. UFC mu je pomalo neočekivano i po mnogima nezasluženo pružio priliku da postane prvak dvije različite divizije, no ovog puta to se neće dogoditi.

Garbrandt je bio prisiljen otkazati borbu zbog ozljede bicepsa. Otkrio je na Instagramu kako je sve išlo po planu pa čak i uz to što je bio obolio od COVID-a te jedno vrijeme nije bio sposoban trenirati. Kontrolirao je težinu i mislio je da će sve biti u redu, sve dok mu nakon jednog ovotjednog udaračkog treninga biceps nije otekao, nakon čega je posjetio liječnika, gdje se ustanovila ozbiljna ozljede koja ga je udaljila od nastupa.

UFC je brzo reagirao te je prvak već saznao svog novog protivnika u prvoj obrani naslova prvaka najniže UFC-ove divizije. Iako su već prije angažiranja Garbrandta najbolje kotirali Brandon Moreno i Askar Askarov, to neće biti niti jedan od njih, nego se UFC odlučio za treće ime, Alexa Pereza.

Perez je 28-godišnji borac koji je do sada slavio u šest od sedam UFC nastupa pa je prema tome on itekako relevantan izazivač. Jedini poraz u Octagonu nanio mu je Joseph Benavidez, koji ga je nokautirao, a profesionalni omjer u karijeri mu je 24 pobjeda i pet poraza.

Osim ove borbe, na programu priredbe nalazi se i dvoboj za titulu ženske muha kategorije između Valentine Shevchenko i Jennifer Maije.

Linker
19. travanj 2024 20:15