UFC

Colby Covington: Jedva čekam ostaviti Usmana hendikepiranog

Colby Covington
 Instagram
Colby Covington obećao je uvjerljivu pobjedu nad Kamaruom Usmanom. Zapravo, čak je dodao kako ga misli ostaviti u stanju ozbiljnih zdravstvenih posljedica.

Točno dva mjeseca ostalo je do UFC 244 priredbe, koju će ugostiti Madison Square Garden dvorana u New Yorku. Tamo će se odviti borba za naslov prvaka UFC-ove velter kategorije, dugo očekivani okršaj prvaka Kamarua Usmana i prvog izazivača, inače medijski vrlo glasnog Colbyja Covingtona.

"Ne mogu dočekati borbu u kojoj ću ga sahraniti. Dan Lambert i ja tražimo tu borbu još otkako je Usman osvojio Ultimate Fighter pobjedama nad mojim kolegama iz American Top Teama. Molili smo za tu borbu, ali on i Glenn Robinson su je odbijali. Sad je napokon došlo vrijeme da ujedinim pojaseve borbom protiv Martyja", rekao je Covington u razgovoru za MMA Fighting.

Colby je priliku izborio impresivnom pobjedom nad Robbiejem Lawlerom krajem srpnja. I ne samo da je time izborio priliku, nego će u borbu ući s potpuno jednakim šansama kao njegov protivnik, ako ćemo gledati po onome što prognoziraju kladionice. No, kaže kako mu je sad žao zbog toga.

"Malo mi je žao zbog jedne stvari. Kad su se pojavili koeficijenti, mojom pobjedom mogao si utrostručiti dobitak. Nakon što je svijet vidio što sam sposoban, to se izjednačilo. Zapravo mislim kako bih ja trebao biti trostruki favorit, ali Usmanu su dali malo kredita zbog pobjede protiv Woodleya. To je zapravo smiješno jer Woodley više nije niti Top 20 borac. Najviše mi je žao što su moji prijatelji ovako izgubili priliku da se obogate. Usmana će iznijeti na nosilima, no oni će zaraditi tek neki manji novac", ponovno je Colby okrenuo razgovor u sebi svojstvenom smjeru.

Na kraju je još prognozirao kako će borba završiti.

"Šteta što je toliko dugo bježao od mene, no sad više nema izbora. Preostaje mu boriti se protiv mene ili se ne boriti. Može izgubiti svoju poziciju prvog izazivača i svijet će znati kakva je kukavica. Ja ću ga ostaviti ozbiljno hendikepiranog, uništit ću ga", prognozirao je bivši privremeni prvak koji zapravo sebe i dalje smatra pravim. Tako će biti do 2. studenog kad će to zapravo postati ili će ga Usman, na radost velikog broja fanova, uspjeti na neko vrijeme utišati.

Linker
20. travanj 2024 05:16