UFC

Colby Covington: 'Odlično da je Woodley trenirao s Masvidalom, naučio je kako je to gubiti od mene'

Colby Covington
 screenshot/Youtube
Svoju posljednju najavu borbe protiv Tyrona Woodleya dao je i Colby Covington

Uvijek su zanimljive konferencije za medije na kojima sudjeluje Colby Covington, neovisno o kojoj borbi ili nekoj drugoj temi razgovara s novinarima. No, pred veliku borbu kakvu ima ovog vikenda protiv Tyrona Woodleya, to svakako postaje još zanimljivije. I on sam je svjestan kakva je borba pred njim i koliko ljudi će ju gledati, pa ju je vrlo jednostavno najavio na jučerašnjoj konferenciji za medije.

"Animozitet, to je ono što imate ovdje, između dva tipa koji jedan drugom žele skinuti glavu s ramena. Imate crveno protiv plavog, Moj kapitalizam protiv njegovog komunizma. Ovo je žestok rivalitet", rekao je Covington, prije nego se okrenuo tome što se Woodley za borbu pripremao s njegovim nekad najboljim prijateljem, Jorgeom Masvidalom:

"Mislim kako je to sjajan Woodleyev plan, trenirati s tipom kojeg sam tukao svaki dan, da može naučiti kako je to izgubiti od mene. Jedini plan koji oni imaju je to kako će platiti alimentaciju. On je tip bez srca, a ja oduvijek znam kako će potencijalni susret s njim biti lak posao za mene. To ću ovog vikenda i dokazati. Razotkrit ću njegove slabosti i zaraditi laku lovu."

Covington već gleda prema idućoj borbi. Jedan kandidat za nju je Jorge Masvidal, bivši prijatelj s kojim se već duže vremena želi obračunati, a drugi je prvak, Kamaru Usman, protiv kojeg želi revanš.

"Obojica će dobiti svoje, nije mi bitan redoslijed. No, to su jedina dvojica koji me zanimaju nakon što u subotu navečer završim karijeru Tyrona Woodleya", najavio je.

Posebna tema konferencije za medije bio je rasizam. Osim što je Woodley odradio svojevrsni politički performans, odgovarajući na svako novinarsko pitanje s "Black Lives Matter", na glavi je imao kapu s porukom "Učinimo da rasizam ponovno ispari". Za kraj svoh obraćanja, Covington je pripremio odgovor upravo na to.

"Jedini tko će ispariti je Tyron Woodley. Uostalom, on je zapravo i jedini koji je zapravo rasist", rekao je Colby prije nego je dodao rečenicu koju na hrvatski jednostavno nije moguće prevesti uz jednaki efekt: "The only race they is in this fight is the race to get him out of the UFC."

Linker
20. travanj 2024 13:22