UFC

Conorov trener bivšeg prvaka smatra savršenim protivnikom za povratničku borbu

John Kavanagh i Conor McGregor
 Instagram
Glavni trenera dublinskog SBC tima te time i Conora McGregora, John Kavanagh, volio bi svog najpoznatijeg pulena već ove godine vidjeti nazad u Octagonu. Ima i dobru ideju po pitanju savršenog protivnika. Takvim smatra Frankieja Edgara.

Kavanagh i McGregor su od početka Irčeve karijere bili nerazdvojni i zajedno su izgradili najpopularnijeg borca u MMA povijesti. Nakon posljednje borbe kratko su se razišli, no ponovno će surađivati kad se McGregor odluči na borbu. Kavanagh za tako nešto ima ideju savršenog protivnika.

"Mislim da bi Frankie Edgar bio sjajna borba, a i dugo se govorilo o njoj dok se Conor borio u perolakoj kategoriji. On je bivši prvak i sjajan borac. Da se mene pita, ja bih volio vidjeti borbu protiv Edgara već ove godine. A onda bismo 2020. godine krenuli u nove stvari", rekao je Kavanagh u razgovoru za MacLife.

Smatra kako bi ta borba najbolja dala odgovore na pitanja koja će pri Conorovom povratku iskočiti u prvi plan. Prije svega što se tiče njegove forme i sposobnosti da se bori protiv kondicijski vrlo kvalitetnog borca.

"Frankie se bori stilom na koji je jako teško odgovoriti. Moraš vrlo ozbiljno trenirati za njega. No, isto tako je nešto što nam je poznato, još od Conorove prve borbe u UFC-u protiv Marcusa Brimagea. Mali brzi tip, brzih ruku i odličnog hrvanja. No, Frankie je tip koji se do sada borio protiv svakoga, bivši je svjetski prvak i pobjeđivao je legendea. Mislim kako je to zbog toga i sjajna borba za fanove", otkrio je zbog čega tu borbu vidi kao savršen izbor.

Conor je u svom nedavnom razgovoru otkrio kako je Khabib Nurmagomedov borac koji ga najviše zanima, no otvoren je i za neke druge opcija, među kojima je naveo i spomenutog Frankieja Edgara. Edgar trenutno nema ugovorenu borbu, a posljednji nastup imao je u lipnju kad ga je u borbi za titulu perolake kategorije savladao Max Holloway.

Linker
20. travanj 2024 07:43