UFC

Conoru McGregoru ponuđena borba protiv Usmana za titulu u velteru

Conor McGregor i Kamaru Usman
 screenshot/YouTube
Slijedom posljednjih zbivanja unutar UFC-a, pojavila se opcija u kojoj bi Conor McGregor došao do prilike osvojiti naslov prvaka velter kategorije i to u svom idućem nastupu.

Još od studenog i njegove pobjede nad Nateom Diazom, Jorge Masvidal kotira kao sigurni izazivač za UFC-ovu titulu velter kategorije. Nakon što je mjesec dana kasnije ona ostala kod Kamarua Usmana, očekivalo se da će vrlo brzo krenuti pregovori po pitanju njihove međusobne borbe. No, po tom pitanju se do sada nije apsolutno ništa pokrenulo, a svojevrsna nova stranica okrenuta je ovog vikenda, kad je Masvidal prozvao Natea Diaza na njihovu drugu međusobnu borbu.

Kao da je samo čekao tako nešto da bi bacio svoju udicu, nedugo nakon objave javio se Usmanov menadžer i jedan od najmoćnijih ljudi svjetskog MMA-a, Ali Abdelaziz. On trenutnu situaciju vidi kao priliku da bi svom klijentu osigurao jednu puno veće borbu. Naime, istog je odmah ponudio Conoru McGregoru.

"Čini se kako se prvi izazivač sad želi boriti protiv Natea Diaza. Sjajno za njega. Conor McGregor, želiš li ti možda napad na titulu? Dođi tatici, Kamaru Usman će ti pružiti tu priliku i obećava ti prve dvije runde bez rušenja, samo šamarčine", napisao je Abdelaziz na Twitteru, da bi nakon toga bio kontaktirao od ESPN-ovog Bretta Okamota, kojem je otkrio kako je ta namjera ozbiljna.

Iako Abdelaziz nema nikakvih ovlasti po kojima bi sam mogao ugovarati borbe za svoje klijente, svaka spomen Conora McGregora i borbe za titulu je čelništvu UFC-a bez sumnje zanimljiva. Posebno ako bi on dobio priliku još više ispisati svoju ostavštinu. Već u samom startu postao bi prvi i jedini koji se borio za titulu u tri kategorije, a ne moramo spominjati što bi značilo kad bi istu osvojio.

Usman već neko vrijeme trenira, iako ga se još uvijek smatra oporavljenikom. Vjerojatno je to frustriralo Masvidala koji je odlučio odraditi prozivku u drugom smjeru, no on je također zainteresiran i za McGregora. Što se tiče Usmana, njemu je opcija i revanš protiv Colbyja Covingtona, no UFC se na to vjerojatno neće odlučiti, unatoč zahtjevima Colbyja, koji konstantno tvrdi kako je u njihovoj prvoj borbi pokraden.

McGregor, s druge strane, želi uskoro u Octagon, s ciljem da nastavi graditi ostavštinu, za koju tvrdi da će mu na kraju biti više nego dovoljna da ga se proglasi najvećim MMA borcem u povijesti.

Linker
09. travanj 2024 20:34