UFC

Corey Anderson: Jones izbjegava borbu protiv mene, zna koliki mu rizik predstavljam

Corey Anderson
 screenshot
Iako je izjavio kako nema ništa protiv toga da Dominick Reyes napadne titulu UFC-ove poluteške kategorije prije njega, Corey Anderson ipak smatra kako je Jon Jones s razlogom odlučio iduću obranu titule raditi protiv spomenutog borca. Vjeruje kako Jones zapravo izbjegava njega, znajući kako mu upravo ta borba predstavlja najveći rizik gubitka titule.

Luke Rockhold, Chris Weidman i Johnny Walker bili su borci koji su najglasnije prozivali Jona Jonesa čak i prije nego su odradili borbe koje su trebali da bi uopće došli u kontekst eventualnog napada na Jonesa i njegovu UFC titulu. Sva trojica su pali teško nokautirani, a njihovi protivnici došli su u poziciju kandidirati za ono što je bio njihov glavni cilj. Rockholda je savladao Jan Blachowicz, koji će za svoju "title shot" ipak još ovog vikenda morati savladati Jacarea Souzu, Weidmana je savladao Dominick Reyes koji trenutno najbolje kotira kao idući izazivač, dok je Walker pao posljednji, a bolji od njega bio je Corey Anderson. Andersonu je to bila četvrta pobjeda u nizu i nakon nje je prozvao Jonesa, no rekao je da nema ništa protiv toga da Reyes bude prvi, budući da je svojim rezultatima jednako zaslužio. No, misli kako je Jonesova odluka da se bori protiv Reyesa došla iz nesportskih razloga.

"Govorim istu stvar još od prošle godine, kad sam prvi put tražio borbu protiv Jonesa. On me tada upitao želim mi malo dima, a ja sam odgovorio kako ga želim odmah. Nakon toga je on odjednom počeo umanjivati moje ime i prozivati neke druge borce. Izbjegava me. Prvobitno me prozvao vjerujući kako ću ja oklijevati. No, to je ono što želim i što trebam otkako sam došao. Pogledajte moju drugu UFC borbu, na UFC 181 protiv Justina Jonesa. Već nakon nje sam rekao kako je moj krajnji cilj boriti se protiv Jonesa za pojas i pobijediti ga. Mislim kako on shvaća koliko mu je to opasna i riskantna borba", rekao je Anderson u razgovoru za MMA Fighting.

On smatra kako bi Jonesu mogao najbolje parirati zbog svoje raznovrsnosti. Rekao je kako je prvak do sada pažljivo birao protivnike koji nemaju više aspekata borbe gdje stvaraju veću opasnost te kako su to bile borbe za koje se lakše pripremiti, a onda na kraju i iste lakše apsolvirati.

"Svi njegovi protivnici su jednodimenzionalni borci. Dominick Reyes je sjajan udarač, no baš i nema najbolju obranu od rušenja. Thiago Santos je također sjajan udarač, ali to je to. Svi znamo tko je Anthony Smith, borac koji jedinu šansu ima ako se potrošiš i umoriš. I onda pogledajte borca poput mene, borca koji ima kondiciju, koji zna udarati te koji ima hrvanje jednako dobro, ako ne i bolje od Jona Jonesa, kao i jiu-jitsu kojim mu mogu parirati. Svi vide kako je to teška i problematična borba. I onda se postavlja pitanje želi li takvu borbu ili jednostavno želi nastaviti prikupljati lake pobjede i rušiti rekorde", dodao je borac koji s razlogom nosi pomalo čudan nadimak "Beastin 25/8".

Ako ćemo se voditi po posljednjim izjavama Jonesa, njegova borba protiv Reyesa mogla bi doći na red već u siječnju ili najkasnije veljači iduće godine, tako da bi se vrlo brzo nakon toga mogla posložiti situacija za Andersona. No, i on će već ovog vikenda dobiti dobru konkurenciju u pobjedniku glavne borbe iz Sao Paula. Posebno ako to bude Jan Blachowicz.

Linker
24. travanj 2024 13:53