UFC

Cormier biranim riječima nahvalio Miočića: 'Zamislite samo pod kakvim je pritiskom Stipe tada bio...'

Miočić vs. Cormier
 Youtube
Ako se sve odvije prema planovima UFC-a i Daniela Cormiera, bivši dvostruki prvak trebao bi u 2020. godini odraditi svoj treći susret sa Stipom Miočićem.

Nakon što je srpnju 2018. nokautirao Miočića i privremeno zasjeo na tron teške kategorije, Cormier je pokušao učiniti sve da dođe do velikog 'money fighta' s Brockom Lesnarom. To se na kraju ipak nije dogodilo pa je tako 'DC' prvo jednom obranio titulu u meču s Derrickom Lewisom, a potom i Stipi omogućio zasluženi revanš.

Stipe i Cormier ponovno su se obračunali u kolovozu 2019. na UFC 241 priredbi. Miočić je u revanšu velikim preokretom i sjajnom prilagodbom zaustavio Cormiera tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Borba je to koja je po nekima ponudila najveći preokret u 2019., a prema Cormierovim riječima može se zaključiti da istina nije daleko od toga.

"Svaka čast Miočiću i njegovom kutu, ali kada gledate tu borbu i događanja u kutu, vidjet ćete da je on bio zbunjen. Njemu govore da napravi neke stvari, a on im uzvraća s 'pokušavam'. Ali on me tijekom cijele borbe više puta udario sa svojom desnicom . Mislio sam si, nije to ništa, samo desna ruka. Ali onda se prebacio na tijelo, samo je udarao po tijelu, a ja njega u glavu. On bi zadao jedan veliki udarac, a ja njemu dva, tri u glavu i mislim si kako ništa nije strašno.

Ali onda je jedan dobro sjeo i pogodio me u rebra. To je bio onaj nakon kojeg napravite 'ahhh'. Onda su na naplatu došle i sve one desnice koje su odsjedale na mojoj bradi. Odjednom sam ruke postavio ovdje (prikazao ih lagano spuštene ispod brade, op.a.)... Oduvijek sam govorio, ako primiš dva udarca u istu stranu lica, to će te koštati. Stipe je udarao po tijelu, a onda izveo kombinaciju nakon koje je napao. Bila je to sjajna prilagodba i to u borbi s tolikim ulogom. On je imao sve za izgubiti. Nokautirao sam ga u prvoj borbi i on je morao gledati mene i Brocka Lesnara... Tretirali smo ga kao nekoga tko nije u originalnim planovima, a on je čekao godinu dana i čvrsto vjerovao da zaslužuje revanš. Bio bi gotov da je ponovno izgubio. Zamislite sav taj pritisak koji je bio na njemu. Mislim da sam ja pogodio 70 posto udaraca, ali on je napravio fantastičan posao", zaključio je Cormier u UFC-ovom 'Best of 2019' šou u kojem su tema bili najveći preokreti u prošloj godini.

Linker
26. travanj 2024 19:14