UFC

Cormier: Dobit ćete treću borbu protiv Jonesa ako me Dana White pošteno plati

Čini se da je Daniel Cormier "na istoj stranici" s Jonom Jonesom po pitanju njihove treće međusobne borbe. Ona se vrlo lako može dogovoriti, ali samo ako ih je UFC spreman za to pošteno platiti.

Trilogijski meč Cormiera i Jonesa jedna je od najvećih borbi koju UFC u ovom trenutku može organizirati. Rivalstvo koje je dvojac razvio kroz godine je legendarno, a s obzirom da je Cormier aktualni prvak teške kategorije borilačkim fanovima bi posebno zanimljivo bilo gledati njihov meč u ulozi teškaša.

"Dakle, što se tiče borbe mene i Jonesa. Ona se uvijek može dogoditi. Može se dogodti ovdje, ili u Octagonu. Možda se dogodi i u 'backstageu' kada ću izlaziti iz zgrade. Uvijek se može dogoditi", objasnio je uz osmijeh Cormier na press konferenciji u Las Vegasu.

Jones je Cormiera pobjedio dva puta u poluteškoj kategoriji. Na UFC-u 182 nanio mu je prvi poraz karijere dok je borba na UFC 214 priredbi poništena zbog Jonesovog korištenja dopinga, iako je slavio nokautom.

Putevi su im se nakon toga razišli budući da se Cormier vratio u tešku kategoriju i osvojio pojas te ga 17. kolovoza očekuje revanš s bivšim prvakom Stipom Miočićem. Jones je fokusiran na svoju dominaciju poluteškom te će noćas braniti naslov protiv Thiaga Santosa na UFC-u 239.

No nakon što završe sa svojim obavezama za ovo ljeto, Cormier je voljan okušati se još jednom protiv svog najvećeg rivala, ali samo pod uvjetom da predsjednik UFC-a Dana White za borbu iskešira dovoljno primamljiv honorar.

"Niti Jones, niti ja nikada ne bježimo od prilike da jedan drugoga udarimo u lice. Stoga, kada završim s Miočićem i Dana White otvori čekovnu knjižicu i kaže, 'ovoliko ćete biti plaćeni,' onda ćete dobiti treću borbu. Na kraju krajeva, to je faktor koji će odlučivati", objasnio je "DC."

Sličnu izjavu nedavno je dao i Jon Jones. Njega treća borba s Cormierom, naročito u teškoj kategoriji, zapravo uopće ne zanima. Ali baš poput Cormiera, atraktivna financijska nagrada brzo bi ga zainteresirala za taj meč.

Linker
23. travanj 2024 15:27