UFC

Cormier izabrao tri najbolja MMA borca svijeta, za jednog tvrdi da bi mogao pobijediti Jonesa

Daniel Cormier
 screenshot/Youtube
Daniel Cormier imenovao je po njegovom mišljenju najbolje 'pound-for-pound' borce svijeta. U tom procesu bivši se dvostruki prvak morao držati jednog jednostavnog pravila - nije smio navesti sebe ili nekoga iz svog tima.

'DC' je gostujući u podcastu slavnog profesionalnog pokeraša Lexa Veldhuisa, uzimajući u obzir postavljeni uvjet, nabrojao tri UFC-ova prvaka - Kamarua Usmana iz velter, Henryja Cejuda iz bantam i Israela Adesanyu iz srednje kategorije.

Krenimo redom s Cormierovim odabirom i objašnjenima.

Kamaru Usman

"Oči su mi se otvorile nakon što sam ga gledao u borbi s Colbyjem Covingtonom. Pogotovo kad sam vidio borbu na nogama. Pitao sam se što će s biti s njim ako ga se stavi u neugodnu poziciju i ako ne može doći do rušenja. Sad mi je to pokazao. Ne samo da jako vješt nego je i čvrst lik."

New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Kamaru Usman and Colby Covington during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva / AGIF
Jason Silva / AGIF / AFP
Kamaru Usman

Henry Cejudo

"Nevjerojatan lik. Prošao je kroz T.J. Dillashawa. Prebio je Marlona Moraesa nakon što je dobio batine u prvoj rundi. To je meču u kojem ste mogli vidjeti kako si je rekao - 'Ne ovo se neće dogoditi meni'... Vratio se, preokrenuo meč i prebio Marlona Moraesa. To je bilo ludo."

Screenshot
Henry Cejudo

Israel Adesanya

"Jon Jones, Stipe Miočić, Weili Zhang, Amanda Nunes - svi su nevjerojatno talentirani, ali kada pogledam Israela Adesanyu... Znam da posljednja borba nije bila ono što su svi mislili da će biti, ali pogledajte koje sve vještine posjeduje. Pogledajte što je napravio Robertu Whittakeru i Kelvinu Gastelumu. Pogledajte kako se brzo vraćao na noge nakon što ga je Romero rušio. Kada pričamo o 'pound-for-pundu' onda gledamo na borca koji se može prebaciti iz srednje u polutešku kategoriju, možda čak i u tešku."

LAS VEGAS, NEVADA - MARCH 07: Israel Adesanya waits for the start of the fight against Yoel Romero in a Adesanya decision win to retain the middleweight title at T-Mobile Arena on March 07, 2020 in Las Vegas, Nevada.   Harry How/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Harry How/Getty Images/AFP
Israel Adesanya

"Znam što je definicija 'pound-for-pounda' i mislim da tu pripadaju ti likovi. Cejudo - jer je osvojio pojaseve u dvije kategorije. Israel - jer vjerujem da može i u poluteškoj biti dobar kao u srednjoj. Kamaru Usman - jer može biti dobar i u srednjoj. Naravno, ako se na to odluči", zaključio je Cormier pa odgovorio i na pitanje - 'Može li Adesanya pobijediti Jona Jonesa?'

"Israelu bi bilo teško, ali mislim da ima stil koji može pobijediti Jonesa. Vidjeli smo u posljednjim borbama da 'dugački' borci mogu stvoriti probleme Jonesu, a oni nisu bili udarači na njegovoj razini. Pored toga, njegovo vraćanje na noge kad ga se ruši govori mi da će i tu stvarati probleme Jonesu. Da, mogao bi pobijediti u toj borbi", zaključio je Daniel.

Linker
25. travanj 2024 15:25