UFC

Cormier iznenadio izjavom o tome koja mu je najteža borba u karijeri

Daniel Cormier
 screenshot/Youtube
Daniel Cormier ima jako zanimljiv odgovor na pitanje koja mu je najteža borba u karijeri. Posebno jer to nije niti jedna od četiri borbe u kojima se sastajao s Jonom Jonesom i Stipom Miočićem.

Cormier je gostovao u posljednjoj epizodi showa Ariela Helwanija, kad se voditelj odlučio prisjetiti borbe s UFC 192 priredbe iz 2015. godine, koju je Cormier odradio protiv Alexandera Gustafssona. Slavio je tada DC nakon pet teških rundi, no pobjedu je uzeo vrlo neizvjesnom sudačkom odlukom koja je mogla otići na obje strane. Cormier je iznenadio komentarom na istu, nazvavši ju najtežom borbom svoje karijere.

"To je bila najteža borba mog života. Čak i sada, kad sam nakon toga dva puta izgubio borbu te jednom prije toga. To mi je i dalje najteža borba koju sam imao. Teža nego poraz od Stipe i Jonesa. Nevjerojatno duboko sam morao zagrabiti da bih došao do te pobjede", rekao je DC, usput objasnivši kako mu je Gustafsson stvorio velike problema na svojim kretanjem, taktikom i dužinom ekstremiteta.

Bila je to još jedna borba u kojoj je Šveđanin bio blizu osvajanja titule, vjerojatno i bliže nego u prvoj borbi protiv Jona Jonesa. Nakon četiri runde svaki je imao sigurnih 3:1 kod po jednog suca i odluka je bila na Salu D'Amatu koji je u tom trenutku svakome bodovao po dvije runde. Gustafssona je na kraju koštalo to što je u posljednjoj rundi izbjegavao borbu te je izgubio tu dionicu po mišljenju sva tri suca, a na kraju i cijelu borbu podijeljenom odlukom.

Ispod teksta se možete prosjetiti događanja nakon te borbe.

Linker
19. travanj 2024 08:04