UFC

Cormier: Možda sam dobio na lutriji jer sam Stipu nokautirao, ali ionako bih ga pobijedio!

Stipe Miočić i Daniel Cormier
Daniel Cormier je siguran da će noćas na UFC 241 priredbi u Anaheimu ponovno pobijediti Stipu Miočića nakon što mu je prošle godine preuzeo teškaški naslov i tako istovremeno postao UFC prvak u dvije kategorije.

Cormier je lanskog srpnja na UFC-u 226 šokirao javnost nokautiravši najtrofejnijeg UFC prvaka teške kategorije već u prvoj rundi. Miočić je uoči revanša izjavio kako je "DC" dobio na lutriji kada ga je kratkim udarcem iz klinča poslao u poraz, no Cormier smatra da bi do pobjede došao čak i da nije slavio nokautom.

"Stipe je rekao nešto tipa da sam ja dobio na lutriji. Ja ne mislim da sam dobio na lutriji. Ako sam dobio na lutriji, to je zbog načina na koji sam ga završio, ali ne zbog samog rezultata. Svejedno sam mislio sam da ću pobijediti, ali način na koji se to dogodilo je možda bila lutrija, jer moj ugled je nevjerojatno porastao otkad se to dogodilo.

Možda sam dobio na lutriji jer sam to napravio na najimpresivniji način koji sam mogao sanjati, ali rezultat bi uvijek bio isti i ja bih pobijedio", zaključio je Cormier u razgovoru za MMA Fighting.

S obzirom na ishod prvog meča, ali i svoje borilačko iskustvo u kojem nikada nije upisao poraz kao teškaš, bivši olimpijac je uvjeren kako će noćas na uvjerljiv način doći i do druge pobjede nad Miočićem. Zato je nedavno Cormier izjavio kako Miočić nije dovoljno kvalitetan borac da bi vratio titulu u revanšu.

"Mislim da ću ovu borbu dobiti jako uvjerljivo. Mislim da ako je rezultat prve borbe bio iznenađujuć, rezultat ove druge borbe ljude neće iznenaditi. Jer mislim da prema snazi i aktivnosti, ljudi s kojima sam se borio, nivo na kojem sam se borio, jednostavno sam bolje pripremljen za ovakve trenutke. On je bio u nekim velikim borbama, ovo mu je četvrta borba za naslov. Meni je ovo negdje deveta. Borio sam se samo na najvišem nivou sporta. Mislim da, ne samo da me to iskustvo dobro pripremilo već da mi Miočić i dobro odgovara kao protivnik.

Zato sam rekao da me Miočić ne može pobijediti, ne da budem šupak već zato što zaista to vjerujem."

UFC 241 održava se u Honda Centeru u kalifornijskom Anaheimu. Glavne borbe počinju u nedjelju oko 4 sata ujutro, a Miočić i Cormier posljednji izlaze u Octagon.

Linker
23. travanj 2024 19:15