UFC

Cormier na dva i pol kilograma više od Miočića, obojica osjetno lakši nego za prvu borbu

Stipe Miočić
 screenshot
Daniel Cormier i Stipe Miočić odradili su službeno vaganje za borbu koju će odraditi u rano nedjeljno jutro na UFC 241 priredbi. Cormier je bio dva i pol kilograma teži od Miočića, no zanimljivo je kako su obojica lakši nego kod svog prošlogodišnjeg ogleda.

Cormier je na vagu stao među prvima i ona mu je pokazala 107.2 kilograma. Prvak je tako osjetno lakši nego za meč koji su odradili u srpnju prošle godine, kad je na vagu stao s 111.5 kilograma. Još teži bio je Cormier za borbu protiv Derricka Lewisa, koju je odradio četiri mjeseca kasnije. Tad mu je vaga pokazala čak 114 kilograma. To je samo znak kako su iza njega naporne pripreme tijekom koji je veliki dio svog treninga posvetio kondiciji, brzini i kontroli težine.

Stipe Miočić na vagu je došao nakon otprilike 30 minuta od početka vaganja. Njemu je skala pokazala 104.5 kilograma. On je također lakši nego za prošlogodišnji meč kad je bio na 110 kilograma. U siječnju prošle godine, za meč protiv Francisa Ngannoua bio je na 111.5, a zanimljivo je navesti i kako je u svibnju 2016. godine titulu prvaka osvojio sa 109.3 kilograma. Vidi se kako je i Stipe posebno radio na tome da bude što lakši i brži te nema sumnje kako će mu se u tom smjeru svoditi i taktika. Ovo je uvjerljivo njegova najmanje težina u UFC karijeri. Tek svoju prvu borbu, protiv Joeya Beltrana bio je na 107 kilograma, dok je u svom prvom porazu, protiv Stefana Struvea, bio je 108.5.

Borci sad odlaze na odmor te će se na pozornici pojaviti oko 23 sata, kad je na rasporedu ceremonijalno vaganje. Tad će se dogoditi i posljednja sučeljavanja prije borbi.

Linker
16. travanj 2024 23:53