UFC

Cormier: Ngannou se nije promijenio, prihvatio bih taj meč bez oklijevanja

Francis Ngannou je strašnom serijom nokauta ponovno isplivao u sam vrh teške kategorije te ponovno pretendira na status izazivača broj jedan. No ako pitate UFC-ovog prvaka teške kategorije Daniela Cormiera, Kamerunac je lagana borba koju bi ovaj bez razmišljanja prihvatio.

Nakon poraza u borbi za naslov protiv Stipe Miočića na UFC-u 220 i razočaravajućeg nastupa protiv Derricka Lewisa koji je uslijedio, Ngannou se vratio s tri impresivne pobjede. Curtis Blaydes, Cain Velasquez i Junior dos Santos pali su pod teškim udarcima "Predatora" koji ih je sve zajedno završio u 2 minute i 22 sekunde.

No iako Ngannou ponovno izgleda kao neuništivi nokauter i najveća prijetnja za teškakši tron, Cormier podsjeća da je ista ova situacija bila prije nego što je Miočić pokazao kako ukrotiti kamerunsku zvijer.

"Ja mislim da je on sjajan tip. Sviđa mi se Franics, pun je poštovanja. Ali mislim da svi sada trebaju napraviti korak unazad jer ništa se nije promijenilo. Ovo je ista situacija koju smo vidjeli prije njegove borbe za naslov. Samo se prisjetite. Vi morate usporiti. Uzbudite se i zaljubite u te nokaute, ali ništa se nije promijenilo. Isto je napravio Overeemu kako bi osigurao borbu za pojas. Nokautirao je sve tipove prije toga. Ništa se nije promjenilo. Stoga, koliko god ga poštujem, ne bih previše oklijevao prihvatiti taj meč", izjavio je Cormier tijekom vikenda u razgovoru s AAronom Bronsteterom.

Ngannou je u meč s Miočićem ušao sa šest UFC pobjeda prekidom unutar jedne ili dvije runde. No "hype" oko njega brzo je ugasio "Vatrogasac" tako što je preživio njegove bombe, da bi ga zatim kroz pet rundi izmorio i nanio mu prvi poraz unutar Octagona. Cormier vjeruje da bi u meču protiv Ngannuoa lako replicirao Miočićev recept.

"Nokautirao je Caina za 25 sekundi- što je meni sasvim nevjerojatno. Juniora je završio za minutu i pet sekundi, što mi je nevjerojatno. I Curtisa Blaydesa je riješio negdje za minutu. Znači borio se sve skupa tri minute. A što će se dogoditi u sedmoj, osmoj, ili desetoj minuti kada ga tip istroši i izmori i mišići mu ostanu bez snage? On je veliki tip. Svi vole fizički jakog tipa, velike, snažne, napuhane mišiće. Ali na kraju krajeva, oni trebaju kisika, a kada ih istrošite, takvi tipovi se umore i mislim da bi Francis trebao napraviti neke velike promjene, a nisam u posljednje vrijeme vidio da se išta po tom pitanju promijenilo."

Ngannou od UFC-a još uvijek nije dobio potvrdu da će se sljedeći boriti za pojas. Naime, prvo mora pričekati revanš Cormiera i Miočića koji 17. kolovoza predvodi UFC 241 priredbu u Anaheimu.

Linker
27. travanj 2024 02:57