UFC

Cormier nije prežalio poraz od Miočića: 'Bolji sam od njega, a dozvolio sam da me pobijedi!'

Daniel Cormier
 Screenshot/Youtube
Poraz koji je u kolovozu prošle godine doživio od Stipe Miočića i dalje je nešto što Daniela Cormiera itekako boli i smeta. Smatra da je to nešto što nije smio dozvoliti i da si pomoći može jedino pobjedom u trećoj borbi, kad ona napokon bude održana.

Daniel Cormier ima plan završiti karijeru nakon još jedne borbe. A za nju mu postoji samo jedna opcija, a to je treći okršaj protiv Stipe Miočića. Protiv njega je ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri, ali i poraz za koji smatra da se nije trebao dogoditi. I to ga boli, vjerojatno i puno više nego jetra zbog udaraca u koju je bio prisiljen odustati, predati se i prepustiti Miočiću pojas koji mu je 13 mjeseci ranije oduzeo.

"Bolji sam borac od Stipe Miočića. Imam puno poštovanja prema njemu, sjajan je tip i jako dobar primjer svima, ali ja sam bolji borac od njega. Sada samo želim to dokazati. Nisam trebao doživjeti poraz od njega i to će zauvijek ostati uz mene te nešto zbog toga ću zauvijek žaliti", rekao je Cormier u svom Podcastu s Arielom Helwanijem.

Naravno, nije mu to jedini poraz. Gubio je kao hrvač, izgubio je od Jona Jonesa (na papiru jednom, 'de facto' dva puta), ali ti porazi su mu neusporedivi s onim što se dogodilo 17. kolovoza prošle godine.

"Izgubio sam i od Jona Jonesa, no on je bio bolji od mene. Stipe nikad nije bio bolji od mene i ne mogu prijeći preko toga, držat će me to do kraja života. To što sam dozvolio da me pobijedi. Jednostavno, to se nikad nije trebalo dogoditi", i dalje je uvjeren da je bolji od Miočića.

Otkrio je kako je spreman boriti se bez publike već ovog ljeta, samo da odradi to što mu slijedi prije konačnog odlaska u borilačku mirovinu. No, dok Cormier trenira i bavi se medijskim aktivnostima, Stipe se prepustio zajednici i borbi protiv COVID-19 pandemije. Cormiera to čini nestrpljivim.

"Ne znam što čekaš, potpiši taj ugovor", još je Cormier poručio Miočiću koji je već otkrio kako trenutno nema namjeru niti razmišljati o povratku borbama. Dok god UFC ne dira njegov pojas niti ima namjeru organizirati borbu za privremenog prvaka, takav stav mu je apsolutno legitiman i Cormier trenutno ne može ništa drugo nego čekati.

Linker
23. travanj 2024 08:29