UFC

Cormier objasnio zašto Jones 'ne može biti najbolji svih vremena'

Daniel Cormier i Jon Jones
 Ilustracija/YouTube
"U raspravama o najvećem svih vremena ne možemo gledati samo dobre stvari i sjajne pobjede..."

Rasprava o najboljem MMA borcu svih vremena uvijek će biti aktualna, a posljednjih tjedana ista je vrlo prisutna u medijskom prostoru zbog Khabiba Nurmagomedova i Jona Jonesa.

Još otkako je neporaženi Dagestanac svladao Justina Gaethjea i objavio kraj karijere, povukla se rasprava o tome tko je najbolji 'pound-for-pound' borac svijeta, a ista je vrlo brzo prerasla i u onu o borcu kojem pripada 'GOAT' status.

Pitate li pak Daniela Cormiera tko je najbolji svih vremena, on će vam reći da to sigurno nije njegov najveći rival. Naime, 'DC' smatra da su se Jones i njemu slični iz jedne takve rasprave isključili onoga trenutka kada su testovi ukazali na to da ne pričamo o sportašima koji 'igraju po pravilima'.

"On je jedan od najtalentiranijih likova koje ćete ikada upoznati, ali za mene vas loši testovi isključuju iz tog razgovora. Jednostavno ne mogu razumjeti koliko je to nekima teško shvatiti kada pričamo o sportu u kojem udaramo jedan drugoga. U bejzbolu vas loši testovi eliminiraju iz razmatranja, ali i ulaska u Kuću slavnih. A tu pričamo o udaranju loptice, znači predmeta koji nema osjećaja. U borbama se udaraju ljudi... Loši testovi vas eliminiraju iz te priče, jednostavno pričamo o stvari koja je preopasna. Stoga smatram da u raspravama o najvećem svih vremena ne možemo gledati samo dobre stvari i sjajne pobjede. Ja, kao lik kojem su te borbe napravile dugoročnu štetu na karijeri, ne mogu reći da je on najbolji svih vremena jer je uvijek kad smo se borili tu su bili neki problemi", objasnio je Cormier svoj stav u razgovoru s MMA Fightingom.

Bivši dvostruki UFC-ov prvak smata da je "ludo" što uopće postoje ljudi koji bi Jonesa stavili na vrh te liste, a kada je pričao o onima koji bi tamo zaslužili svoje mjesto, 'DC' je istaknuo Khabiba Nurmagomedova, Georgesa St-Pierrea i B.J. Penna.

Linker
21. travanj 2024 18:13