UFC

Cormier optužio Stipu za prljav potez i potvrdio kraj karijere: 'Pogledajte mi oko, ne vidim...'

Daniel Cormier
 screenshot/YouTube
Daniel Cormier morao je priznati kako je Stipe Miočić bio bolji od njega i u mirovinu odlazi porazom

Posljednja izjava Daniela Cormiera kao aktivnog borca došla je nakon poraza od Stipe Miočića u glavnoj borbi UFC 252 priredbe, ujedno njihovoj trećoj borbi u nizu. Miočić je zasluženo slavio sudačkom odlukom nakon pet rundi, a Cormier je borilište napustio pognute glave.

Ipak, otišao je kao pravi sportaš dati izjavu, a pred kamerama se nije moglo ne primijetiti kako mu je lijevo oko zatvoreno. Upravo to bila je prva tema koju je zapravo pokrenuo Joe Rogan, komentarom kako je u pet rundi viđeno uistinu puno toga.

"Bila je ovo jedna drugačija borba. Pogledajte me, ne vidim", prvo je što je Cormier nakon borbe rekao Roganu, ukazavši na svoje zatvoreno lijevo oko.

Upravo u područje tog oka Miočić ga je krošeom pogodio krajem druge runde i već na početku treće se vidjelo kako se počinje stvarati oteklina. O tome je li ubod u oko, koji se uistinu dogodio krajem treće dionice, imao ikakvog utjecaja ne možemo suditi.

Okrenuo se nakon toga ipak Cormier na ono što se događalo u borbi te je potvrdio kako misli da je Miočić ovog puta došao spreman ponuditi nešto što do sada nije. Smatra Cormier kako se tu radilo o borbi u klinču te upravo to vidi kao presudni faktor borbe u kojoj je prvaku morao pružiti ruku i čestitati mu.

"On je odradio dobar posao. Uspio je kontrolirati klinč i držati me uz rub kaveza veliki dio vremena i mislim kako je to odlučilo one neizvjesne runde. Mislio sam da mi dobro ide, no onda su došle te klinč pozicije. Išao je dvostrukim 'underhookom', a to je nešto što nije radio u prvim borbama. Tamo sam uspijevao izaći iz toga", otkrio je Cormier, da bi onda bio upitan zašto nije više hrvao, nakon što je u prvoj rundi uspio doći do jednog rušenja. I tu kaže kako je najveći razlog ono kako je Miočić odgovarao:

"Plan je bio vidjeti hoću li imati priliku raditi tako što. U prvoj rundi on se u jednom trenutku precijenio i uspio sam doći do noge te lakog rušenja, no u nastavku borbe mi nije dao priliku da to ponovim."

Vratio se Rogan nakon toga na oko i incident s kraja treće runde.

"Pogledajte mi oko. Nisam ostatak borbe vidio na njega, ne vidim ništa niti sada. Sve ispred lijevog oka mi je crno. No, što je tu je, nije važno. Rekao sam sucu što se dogodilo, on mi je odgovorio da je bio udarac. Kasnije mi je rekao da je vidio na snimci i da sam bio u pravu. Nisam mogao vidjeti na lijevo oko, no to sad više nije bitno", pokušao je Cormier ne tražiti isprike u svojoj ozljedi.

Dodao je još nešto o tome kako se osjeća u ovom trenutku, nakon što nije došao do pobjede koju je smatrao najvažnijom u karijeri.

"Gadno je i ružan je osjećaj. Biti poražen u dvije velike borbe, u trilogiji. Jako je tužno biti u toj poziciji, no nosit ću se s time kao što sam se nosio sa sličnim stvarima u prošlosti", otkrio je te potvrdio da je ovo bila njegova posljednja borba:

"Nisam zainteresiran boriti se za bilo što osim za titulu, a borbu za titulu ne vidim u mojoj budućnosti, tako da je to od mene kraj. Imao sam dugi put i sjajnu karijeru. Ovo je bila moja posljednja borba za titulu teške kategorije i bila je sjajna borba."

Cormier u mirovinu odlazi kao sjajan prvak dvije najteže UFC-ove karijere i borac koji je u obje kategorije titulu uspio obraniti. Nažalost po njega, protiv sebe je u kolovozu 2019. i 2020. godine imao boljeg borca i neće se uspjeti oprostiti na vrhu, kao što je bila njegova najveća želja.

Linker
19. travanj 2024 15:59