UFC

Cormier se brani od kritika! DC objasnio kako je stradalo Miočićevo oko: 'Ne želim ga oslijepiti'

Daniel Cormier vs Stipe Miočić
 Screenshot
Bivši prvak odlučio je pred posljednji čin velike trilogije raščistiti neke stvari

Daniel Cormier odlučio je braniti svoj ugled te progovoriti o ilegalnim potezima, odnosno o ubodima u oko zbog kojih je često na udaru kritika.

Bivšem dvostrukom UFC-ovom prvaku brojni fanovi zamjeraju na određenim trenucima iz njegova dva okršaja sa Stipom Miočićem, a pod posebnim se povećalom našao njihov posljednji susret iz kojeg je aktualni prvak izvukao tešku ozljedu oka. Što je tada, podsjetimo, potvrdio i Miočićev menadžer Jim Walter.

Upravo je zbog tih problema Stipe bio prisiljen na pauzu koja se onda i dodatno odužila zbog koronavirusa.

No, sada je veći dio toga iza nas i nova borba Miočića i Cormiera dogovorena je za 15. kolovoza i UFC 252 priredbu koja će se tog dana održati u Las Vegasu.

"Nisam to namjerno radio", odgovara Cormier na optužbe. "Nisam ga namjerno ubadao u oko. Da, u toj prvoj borbi sam ga na neki način ubo prstom, ali problem je u tome što ponekad kada spariram... Kao niži borac i s rukavicama od 16 unci, nekad naglo trznem rukom prema sparing partneru i uspijem ga pogoditi iako mi je zapravo malo izvan dosega. Mislim da je zbog toga došlo do uboda u prvom meču", objašnjava Cormier u razgovoru s MMA Fightingom.

DC se potom osvrnuo i na sporne situacije iz drugog meča te tvrdi da je Stipu u oko pogorio zglobom, a ne vrhom prsta.

"Mislim da se u drugom meču radilo o tome da mi je zglob prsta završio u njegovom oku. Udario sam ga dok mi je palac bio zavučen u šaku, ali zglob ga je pogodio u oko. Da se razumijemo, meni nije cilj ubosti nekoga u oko. To je je*eno glupo. Zašto bih to činio? Pa ne želim da ima oštećenje oka, ne želim da ostane bez vida. To je ludo. Pa Michael Bisping, jedan od mojih prijatelja i suradnika, ima te probleme. Ne želim da se tako nešto dogodi još nekome", izjavio je bivši prvak.

A da nije on jedini koji krši pravila igre, Cormier se pobrinuo istaknuti kada je optužio Stipu da čini istu stvar.

"I on je meni uvalio palac u oko. Nije da se to njemu ne događa. Gledajte, mi nosimo te male rukavice, a treniramo s onima od 16 unci. Stoga ponekad radimo neke stvari s velikima koje ne smijemo s onima od 4 unce. U svakom slučaju, nije mi namjera tog lika ubadati prstima", zaključuje Cormier.

Linker
22. travanj 2024 01:35