UFC

Cormier se nada da bi Miočiću mogli oduzeti pojas: 'Nije baš najaktivniji, ali je taj koji me može umiroviti'

 Jason Silva/AGIF/ AFP
Daniel Cormier i dalje uporno naganja treći meč sa Stipom Miočićem, a ovoga puta o toj je temi nešto detaljnije porazgovarao s Arielom Helwanijem...

Cormier u ovim trenucima želi isključivo borbu za titulu. Sa Stipom je trenutno na 1-1 i trilogija je jedino što u njegovoj glavi ima smisla. 'DC' u istom razgovoru otkriva i da je Miočića spreman čekati do ljeta, a propadne li sve, vrlo lako bi se mogao povući bez ugovaranja nove borbe.

"Ne možeš zauvijek čekati. Sa svakim danom koji prođe ja ništa ne dobivam. Realan sam i razumijem stvari. Ili ćemo to učiniti ili ne", rekao je Cormier koji će u ožujku proslaviti 41. rođendan.

"Kada se budem borio, bit će to meč za titulu ili neće biti nikakvog meča. Ovdje se ne radio o novcu, ovdje se radi o dovršavanju nečega što smo započeli. Pored toga, znam da ga mogu pobijediti", dodat će bivši dvostruki UFC-ov prvak.

Ono što Cormieru nikako ne ide na ruku su informacije iz Miočićevog tabora. Naime, Stipe je tek nedavno dobio dozvolu za povratak treninzima s kojih ga je udaljila ozljeda oka koju vuče još iz njihovog revanša. No, Miočiću se ne žuri.

"Bolje mi je, puno bolje. Trebalo je neko vrijeme da zacijeli. Još uvijek imam mrlje u oku. Polako se vraćam u dvoranu, ali želim vidjeti kako ću se osjećati. Volim se boriti, ali zdravlje mi je važnije. Želim na oba oka vidjeti kako mi kćer odrasta. Samo želim biti siguran da sam zdrav kada se odlučim vratiti. Čim se oporavim, bit ću spreman. Ne želim se vratiti prerano i proći sve od početka. Ipak mi je 37 godina, više nemam 28", nedavno je otkrio Stipe.

Da bi Cormier mogao ostati bez trilogije najavio je i Miočićev menadžer u razgovoru s ESPN-om.

"Nadamo se kako će se boriti ove godine i vidimo ga u borbi koja će imati smisla, protiv borca kojeg Stipe još nije savladao. On je više nego voljan prvom prilikom braniti svoj pojas prvaka. Također, možda će iskoristiti i priliku izvan UFC-a ako se ista pojavi", izjavio je prije nekoliko dana Jim Walter.

"Ako igraju neku igru sa mnom, OK, što god...", komentira 'DC' situaciju pa dodaje: "To čak nije ni uznemirujuće. Više je kao nešto zbog čega sam razočaran. Ali imam vjeru u UFC i Danu Whitea. Vjerujem u sve ono o čemu smo pričali oko ove borbe."

"Ako se on neće boriti, vidjet ćemo što slijedi. Možda bude prilike za organizaciju borbe za privremeni pojas, možda mu i oduzmu naslov. On ipak ima samo jednu pobjedu u dvije godine, a borio se dvaput. Ne radi se baš o najaktivnijem borcu... Baš me i ne privlači borba s nekim drugim. U ovom trenutku, Stipe je taj koji me može umiroviti", zaključio je 'DC'.

Linker
20. travanj 2024 16:11