UFC

Cormier se otvorio Arielu Helwaniju: 'Stipe se ponio kao derište, ali sad će dobiti što je tražio'

Daniel Cormier
 Youtube screenshot
Pred subotnju borbu protiv Stipe Miočića, Daniel Cormier odradio je veliki intervju s Arielom Helwanijem na ESPN-u. U njemu je otvoreno progovorio o svom odnosu sa Stipom, planovima za drugu borbu, ali i za svoj eventualni nastavak karijere.

Prije njihove prve borbe, Stipe Miočić i Daniel Cormier činili su se kao ljudi u gotovo prijateljskim odnosima. Nakon prve borbe to se promijenilo i sad je daleko od toga. Helwani je čak prokomentirao kako oduvijek ima dojam da Jon Jonesa unatoč svemu gaji simpatije prema Cormieru, dok za Stipu Miočića to ne može reći. DC je zapravo iznenadio izjavom kako su se odnosi promijenili još prije njihove borbe na UFC 226 priredbi.

"Mislim da Stipi jako idem na živce, počeo sam mu ići na živce već nakon Ultimate Fightera. On je tip pun poštovanja, tako da mi je uvijek pružao ruku i govorio prave stvari, no jako smo različiti i mislim da baš nije volio biti blizu mene. Ja sam glasan, puno se šalim, moji prijatelji su glasni i znaju biti neugodni, a to nije njegov stil. Stipe se kroz šou nije promijenio, no promijenilo se njegovo mišljenje o meni. Mi ne moramo biti prijatelji. Mi ćemo se boriti, on ima svoj život, ja imam svoj. Ima krasnu obitelj, dobar je čovjek i cijenim sve što je napravio za zajednicu", rekao je Cormier nešto o Miočićevom stavu prema njemu, a onda se okrenuo na to što njemu smeta kod Stipe:

"Mene je nerviralo to što je ovo cijelo vrijeme sjedio i ponašao se kao derište. Tražio je revanš, iako sam ja mislio da se treba još jednom boriti. No, upalilo mu je, dobio je priliku ponovno se boriti za titulu. Postoje stvari koje nam se ne sviđaju kod ovog drugog, ali nije da sad ne mogu spavati zato što se ne sviđam Stipi Miočiću."

Onda su se okrenuli ozbiljnijoj temi, odnosno izjavi Cormiera koja je završila i u svim najavama ove borbe. Nedavno je izjavio kako u revanšu namjerava uništiti Miočića i odvesti ga na mjesto odakle se više neće uspjeti vratiti. Objasnio je kako je i sam bio blizu tog mjesta te da zna kako je to, ali da ne vjeruje da bi Miočić imao snagu poput njega za oporaviti se.

"Kad sam drugi put izgubio od Jonesa, on me slomio, mislio sam da je gotovo, plakao sam i mislio da se nikad neću uspjeti vratiti. Srećom, dogodile su se neke stvari koje su me vratile na put i nakon kojih sam se opet mogao boriti za titulu. Vratio sam se i borio sam se. Stipe je ostao sjediti i čekati, a za to vrijeme je o meni govorio stvari koje nije trebao. Nekada čovjek dobije ono što je tražio. Tako će on dobiti u subotu i morat će se nositi s tim. Moraš biti izuzetno jaka osoba da bi prošao kroz to što ću ja napraviti Stipi Miočiću", iznio je svoje namjere.

Nakon toga su se okrenuli prvoj borbi. Helwani je čak spomenuo kako je Miočić dobro otvorio borbu, u početku izgledao bolje, da bi onda pred kraj runde napravio pogrešku koja ga je dovela do poraza. To je nešto na čemu on može graditi nadu pred uzvrat, iako Cormier sam kaže kako je to što se dogodio zapravo dio njegovog pristupa borbi, a ne toga koliko je zapravo Miočić bio dobar.

"On se u prvoj borbi dobro borio, no prije svega zbog toga što sam ja tražio svoj tajming. Neću reći da sam mu pustio, ali ja sam izgubio gotovo svaku prvu rundu mojih borbi. Meni treba malo vremena da osjetim protivnika i onda tek krećem. Kad pogledate onu borbu, moramo priznati da je izgledao dobro. Srušio me dolje, pogodio me nekim udarcima, no onda smo postali izjednačeni. Prije nokauta je on promašio dva udarca, a ja sam pogodio četiri. Možemo gledati borbu i reći da je izgledao dobro, no sad već znam kakav je i kako se bori pa ću moći dominirati od samog početka", najavio je kako se ovog puta neće dogoditi nešto slično.

Još vrijedi istaknuti pitanje o tome hoće li mu borba u subotu biti posljednja u karijeri.

"Hajdemo sklopiti neki dogovor. Rekao sam da želim biti gotov do 40. rođendana. Da sam ovu borbu odradio prije njega, bio bih gotov. Ova borba može biti moja posljednja. Pobijedit ću i onda ću vidjeti što dalje. Ako završim karijeru nakon ove borbe, bit ću miran. Sad sam samo fokusiran na ovo što me čeka za vikend i ne želim naginjati niti jednoj opciji. Ne želim sebi stvarati opcije, samo se želim boriti protiv Stipe Miočića i ponovno ga pobijediti", dodao je još DC.

Cijeli razgovor možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 06:52