UFC

Cormier spreman na borbu protiv Stipe bez gledatelja: 'Bolje i to nego umirovljenje bez borbe'

Stipe Miočić, Dana White i Daniel Cormier
 screenshot
Daniel Cormier spreman je boriti se protiv Stipe Miočića pred praznim tribinama, posebno ako je druga opcija uopće se ne boriti ili predugo čekati na normalizaciju treutne situacije.

Daniel Cormier prokomentirao je UFC-ovu odluku o organizaciji nadolazećih priredbi na za sada nepoznatoj lokaciji bez gledatelja. Zapravo, on je spreman, ako okolnosti budu takve, na istoj toj lokaciji odraditi i svoju treću borbu protiv Stipe Miočića

"Volim publiku, volim tu eksploziju koju donose i koja se dogodila kad sam nokautirao Stipu u Las Vegasu. Imao sam sjajan život, karijeru i velike trenutke te samo želim taj još jedan trenutak. Ali, bitni smo Stipe Miočić i ja, sve drugo pada mi u drugi plan. Želio bih još jednom imati priliku nastupiti pred publikom i osjetiti sve navedeno, no najvažnije mi je još jednom osjetiti borbu", rekao je Cormier u razgovoru za MMA Junkie radio.

Svoju priču usporedio je s onom velikog košarkaša Vincea Cartera, koji je na kraju ove sezone trebao otići u mirovinu. Kako je NBA sezona prekinuta, nije sigurno na koji će se način nastaviti i hoće li biti publike koja mu može posljednji put zapljeskati. DC ne želi da mu se dogodi nešto tako.

"Vince je 20 godina igrao NBA i svaka preostala utakmica u gostima bila bi mu posljednja pred tom publikom. No, NBA regularna sezona je vjerojatno gotova, a njegova ekipa neće biti u doigravanju. On je tako ostao bez svoje posljednje prilike predstaviti se. On je već možda otpucao svoju posljednju loptu u karijeri, pogodio svoj posljednji šut. Gledao sam tu utakmicu, publika se podigla na noge i pozdravila ga. Otišao je na pravi način. No, da ga pitate bi li radije odigrao utakmice do kraja sezone bez publike ili ih uopće ne igrao, mislim da bi odabrao ovo prvo. Tako i ja želim tu svoju posljednju borbu. Radije bez gledatelja nego da moram čekati dugo vremena dok se sve normalizira. Zbog toga sam uzbuđen čuti da se UFC vraća", dodao je.

Cormier je prije samo nekoliko dana rekao da je u ovom trenutku Stipe Miočić svijetu potrebniji kao vatrogasac nego kao borac. No, naravno da je želja za borbom velika, budući da je isto tako rekao da je na treći ogled spreman čekati maksimalno do jeseni. Ako se to ne dogodi, Cormier će se umiroviti bez da je dobio onaj unutarnji mir za koji vjeruje da će mu ga završetak trilogije s Miočićem donijeti.

Linker
24. travanj 2024 20:03