UFC

Cormier usporedio velika rivalstva s Miočićem i Jonesom: 'Protiv Stipe me čeka najvažnija borba u karijeri!'

 Jason Silva/AGIF/ AFP
Impresivnu karijeru Daniela Cormiera obilježili su pravi MMA klasici, ali i dva potpuno različita rivalstva. Jedno s Jonom Jonesom u poluteškoj i jedno sa Stipom Miočićem u teškoj kategoriji.

Daniel Cormier po dvaput se u svojoj karijeri obračunao i s Jonesom i s Miočićem. Prvi susret s rivalom iz poluteške imao je u siječnju 2015. kada je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom. 'DC' je nakon tog dvoboja nanizao četiri pobjede, a priliku za osvetu dobio je u srpnju 2017. godine. U jednom fantastičnom meču Jones je nokautirao Cormiera, ali mu je pobjeda poništena nakon što se pokazalo da je bio pozitivan na steroid Turinabol. 'DC' se u akciju vratio na UFC 220 priredbi gdje je zaustavio Volkana Oezdemira, a potom se odlučio na prelazak u tešku kategoriju.

U svom prvom okršaju sa Stipom Miočićem (7. srpnja 2018.) Cormier je ostvario pobjedu koju danas naziva najvećim uspjehom svoje dosadašnje MMA karijere. 'DC' je do pojasa u teškoj i dvostruke krune stigao nokautiravši Miočića u prvoj rundi. Osvojenu titulu Cormier brani četiri mjeseca kasnije kada gušenjem zaustavlja Derricka Lewisa, a onda u kolovozu 2019. u jednom pravom teškaškom klasiku gubi titulu i vraća je u vlasništvo Stipe Miočića.

Trilogija sa Stipom nešto je na čemu se radilo prije izbijanja pandemije koronavirusa. Borba je to koja bi trebala biti posljednja u Cormierovoj karijeri, ali samo ako se ova pauza ne oduži jer 'DC' si je dao rok do kraja jeseni.

Upitan u podcastu Lexa Veldhuisa da usporedi dva spomenuta rivalstva, Cormier je ponudio zanimljiv odgovor:

"Kod oba rivalstva je bio neki oblik zadovoljstva. Kod Stipe nije bilo ničeg posebnog kod prve borbe. Vidio sam da sam ga malo uzrujao na The Ultimate Fighteru, ali i općenito, no nikada do te mjere da ga ne podnosim. Kod Jonesa je to bio čista zla krv, ono kad ne možeš ni spavati preko noći. Teško se pod takvim okolnostima natjecati čiste glave. To je više od natjecanja, to je osobno. U Jonesovoj borbi sam bio najspremniji u životu, on je pobijedio moju najbolju verziju. Za prvi meč sa Stipom sam se dobro pripremio jer je izazov bio toliko velik. S druge strane, u posljednjoj borbi sam bio izubijan, imao sam dosta ozljeda i on je odradio fantastičan meč. S uzbuđenjem čekam da vidim što će se dogoditi u trećoj borbi. Ispričali smo dobru priču. Imali smo sjajan okršaj, a treći će biti još bolji", najavio je Cormier.

'DC' trenira koliko može, ali priznaje da to nije dovoljno i da ništa ne može zamijeniti pripreme u dvorani.

"Ne možeš kod kuće raditi puno toga. Teško se pripremiti za borbu za naslov ako se ne možeš biti u dvorani s trening partnerima. Sve ću uložiti u iduću borbu, jer to je najvažnija od svih koje sam dosad imao", dodaje bivši prvak.

Cormier je pobjedu nad Miočićem nazvao najvećim trenutkom u svom životu, a ukazao je i na pogrešku koju je napravio u njihovom revanšu.

"To je bio najveći trenutak u mom životu. Kad sam ga nokautirao i osvojio teškaški naslov. Nisam to mogao nadmašiti u drugoj borbi, ali išao sam na to i na kraju me koštalo. Sada trebam smisliti kako da ga opet pobijedim. On sad ima to samopouzdanje jer zna da me može pobijediti", poručio je za kraj Cormier.

Linker
24. travanj 2024 11:36