Cormier vodio na bodove u trenutku kada ga je Stipe nokautirao

U trenutku kada je Stipe Miočić u 4. rundi nokautirao Daniela Cormiera noćas na UFC-u 241, tada još uvijek aktualni prvak je bio u bodovnoj prednosti. To je jasno nakon što su nakon "isplivale" bodovne kartice sudaca pored Octagona.

Prema sudačkim karticama Cormier je vrlo uvjerljivo dobio prvu rundu s 10:9 s obzirom da su sva tri suca jednako bodovala u njegovu korist. I druga je bodovana na potpuno jednak način - sva tri bodovna suca pored kaveza su Cormieru dali 10, a Stipi 9.

U trećoj rundi dolazi do preokreta i dva suca daju prednost Miočiću, a jedan Cormieru. Tako da je u tom trenutku dvoboj završio, Cormier bi slavio sa 29:28. No, to se nasreću nije dogodilo i Stipe je spektakularnom četvrtom rundom za MMA povijest vratio pojas UFC prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo.

Serijom aperkata lijevom rukom u tijelo je potpuno promijenio ritam borbe. Jednom kada Cormier više nije mogao primati u jetru, Miočić je vrlo mudro bacio svoje najjače oružje, desni direkt, koji je presudio dvoboj. Egzegukcija je bila nemilosrdna i Hearb Dean je bio primoran prekinuti meč.

Bodovne kartice možete pogledi u nastastavku. Objavio ih  je Mark La Monica s portala Newdays.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!