UFC

Cormier: 'Volim Khabiba, ali on nikad ne bi napravio ovo što je napravio Tony Ferguson'

Khabib Nurmagomedov i Daniel Cormier
 Screenshot (YouTube)
Svaki borac zna koliko je naporan i zahtjevan proces skidanja kilograma. Svjestan je toga i Tony Ferguson, ali on nije poput svakog drugog borca...

Prvi UFC-ov izazivač iz lake kategorije oduševio je MMA fanove kada je prošlog petka, unatoč odgodi UFC 249 piredbe, nastavio sa svojim programom i do kraja skinuo kilograme. A da Fergusonov potez nije nešto uobičajeno, ali da otkriva dosta toga o njegovom karakteru, zaključio je i bivši dvostruki prvak Daniel Cormier koji je u razgovoru s Arielom Helwanijem nahvalio popularnog 'El Cucuyja'

"To vam pokazuje koliko je taj čovjek discipliniran. Spustio se sve do kilaže koju je morao imati pred meč za titulu, a time nije mogao ništa dobiti... Ispao je faca. Znam da Tony i ja nemamo najbolji odnos, ali ispao je faca s tim potezom", izjavio je Cormier.

"To mi govori da je on opasan za bilo koga. Zašto? Jer je toliko discipliniran i toliko fokusiran na iduću borbu", dodao je 'DC'.

Cormier smatra da se drugi elitni borci u takvoj situaciji ne bi odlučili na takav zahtjevan i naporan proces. Pa čak niti njegov kolega iz AKA tima - Khabib Nurmagomedov.

"Više od ičega, ovo vam govori koliko je psihički jak Tony Ferguson. On je napravio nešto što mnogi borci nikada ne bi napravili. Slušajte, volim Khabiba, ali ni on to ne bi učinio. On ne bi skidao kilograme za ništa. Ne bi toliko patio bez nekog razloga. Conor McGregor, ni on ne bi patio za ništa. Israel Adesanya... on čak ni ne skida toliko kilograma, ali ne bi se odlučio na takav potez. Jer psihički to je teško izvesti i obično borci to ne rade. Ali Tony je to napravio i to je velika stvar", zaključio je Cormier.

Ferguson, podsjetimo, i dalje ima dogovoren meč s Justinom Gaethjeom. Njihova borba za privremeni pojas u lakoj kategoriji trebala bi se, ako sve prođe prema planu, održati 9. svibnja.

Linker
26. travanj 2024 15:33