UFC

Cormierov trener otkrio kako namjeravaju izbjeći 'probleme' u meču s Miočićem: 'Očekujemo rat!'

Javier Mendez i Daniel Cormier
 Instagram
Trener Daniela Cormiera, Javier Mendez, očekuje sjajnu treću borbu njegovog borca i Stipe Miočića

Javier Mendez u potpunosti se fokusirao na Daniela Cormiera i njegove pripreme za borbu protiv Stipe Miočića. On je neupitno najveće ime iz American Kickboxing Academy dvorane kojem uskoro slijedi borba i svi su mu se podredili. Osim toga, završetak trilogije protiv Miočića, koji će se dogoditi 15. kolovoza, značit će kraj borilačke karijere bivšeg UFC prvaka poluteške i teške kategorije.

Ta će borba osim toga biti i savršeni kraj priče u kojoj je svaki do sada slavio po jednom. Cormier je u srpnju 2018. godine sve riješio u prvoj rundi, a jednako je dobro krenuo u revanšu, kad je potpuno dominantno uzeo ponovno prvu dionicu borbe. No, onda se počeo boriti drugačije od onoga što je dogovorio sa svojim timom, a to je potvrdio i sam Mendez.

"DC se prvu rundu borio savršeno, upravo onako kako smo planirali. Između rundi sam mu rekao da samo tako nastavi jer je bilo fantastično. No, onda je to postala stand up borba. Molio sam ga se vrati na prvu rundu, da nastavi hrvati. U trećoj rundi je samo boksao i nisam mogao doći k sebi. Stipe se tamo sjajno snašao i počeo pogađati prave udarce. Napravio je ono što prvaci rade i zasluženo pobijedio", rekao je Mendez u razgovoru s Mikeom Swickom, koji je tvrdio kako Cormier ima sve što je potrebno za savladati Miočića u devet od deset slučajeva.

Otkrio je Mendes što bi ovog puta trebalo biti drugačije nego 17. kolovoza prošle godine.

"On je tada dolazio iza operacije leđa i nije bio u stanju u kakvom bi trebao biti. Nakon takve operacije je potrebno malo vremena da bi postao u potpunosti pokretljiv. Prošli put smo se doslovno igrali. No, moramo biti pošteni i reći da većina boraca ulazi u borbe s nekim problemom, zar ne? Nikad nije sve u potpunosti onako kako bi trebalo biti. Nekad ti se može dogoditi savršen kamp, no u većini slučajeva to nije tako. Ipak, to ne znači da ne možeš odraditi savršenu borbu nakon toga", objasnio je jedan od najboljih svjetskih trenera, dodavši još malo svoje mudrosti:

"Glavna razlika je to što su mu leđa ovog puta u savršenom stanju. To je već pokazao kroz sparing i grappling treninge. Morate znati da očekujemo rat. Ako to ne očekuješ, a protiv sebe imaš sjajnog borca kakav je Stipe, onda si glup. Čovjek je prvak s razlogom. Imao je par poraza, ali svaki put je znao kako preko njih prijeći i napredovati. Osim toga, pogledajte njegovu borbu protiv Ngannoua, kako se prilagodio. Znao je gdje je ovaj najbolji i pripremio se za to. Stipe je sjajan borac i s razlogom je prvak. Upravo se zbog toga ovoga puta mi moramo prilagoditi njemu. U suprotnom smo u problemima."

Ovo je dokaz kako je Cormierov tim itekako ozbiljno shvatio ovu borbu. Iz prvih rundi obje borbe imaju jako dobru smjernicu kako bi njihova taktika trebala izgledati, no isto tako Miočić jako dobro zna za što se mora posebno pripremiti te po pitanju čega mora biti još spremniji i oprezniji. Upravo zbog svega navedenog, borba je i više nego intrigantna.

Linker
18. travanj 2024 17:01