UFC

Cormieru pripisane zasluge za čak dvije pobjede s UFC-a 249!

Daniel Cormier, Joe Rogan i Jon Anik
 Screenshot
Osim one komentatorske, Daniel Cormier odigrao je slučajno i trenersku ulogu te je, izgleda, barem djelomično utjecao na akciju iz čak dva okršaja s UFC 249 priredbe.

UFC se vratio sa stilom, a prva od tri planirane priredbe u Jacksonvilleu održana je proteklog vikenda. Event na kojem smo gledali 11 dvoboja opravdao je sva očekivanja, a u neobičnoj atmosferi pred praznim tribinama mogli smo svjedočiti i nekim nesvakidašnjim situacijama.

Dio jedne takve bio je bivši dvostruki prvak Daniel Cormier koji se toliko uživio u komentiranje da su njegove primjedbe i savjete, u nedostatku buke koju inače stvaraju navijači, ovoga puta mogli jasno i glasno čuti borci iz Octagona.

Tako su Carla Esparza i Greg Hardy nakon svojih pobjeda otkrili kakvu je to ulogu u njihovom nastupu odigrao Cormier.

"Bilo je ludo. On me kritizirao, a dio mene je negodovao, ali onda sam odjednom shvatila da je to zapravo dobra ideja. Govorio je da samo bacam udarce ili samo idem na rušenja te da očito to moram početi kombinirati. Pokušala sam se potom prilagoditi. Da, definitivno sam ga mogla čuti u kavezu", otkrila je Esparza koja je u Jacksonvilleu podijeljenom sudačkom odlukom svladala Michelle Waterson.

Sličnu je priču ispričao i teškaš Greg Hardy koji je iste večeri jednoglasnom odlukom pobijedio Yorgana de Castra.

"Hvala Bogu što nije bilo publike. Pozdrav DC-ju. Čuo sam ga kako mi je rekao da moram blokirati udarce nogom. Pokušao sam to primijeniti i to se pokazalo kao bitna promjena", rekao je Hardy još dok je u Octagonu razgovarao s Joeom Roganom.

A što na sve kaže Cormier?

"Moramo učiniti nešto po tom pitanju. Ako ćemo nastaviti s ovakvim priredbama, moramo pronaći način da ne savjetujemo borce. Moj je um šifra za varanje", komentirao je Daniel uz smijeh pa dodao:

"Stoga moram biti oprezan oko toga što pričam."

Linker
25. travanj 2024 06:24