UFC

Costa otkrio kad će biti spreman i želi da ga Adesanya čeka

Paulo Costa
 screenshot/Youtube
Prema informacijama koje je medijima iznio njegov menadžer, Paulo Costa neće pauzirati onoliko dugo koliko je naveo predsjednik UFC-a, Dana White. Tvrdi kako bi se njegov borac mogao boriti već početkom proljeća te traži od UFC-a da ne ugovaraju Adesanyi drugog protivnika.

Ozljeda Paula Coste pokvarila je UFC-ove planove o organizaciji velike borbe u kojoj bi on bio izazivač nove superzvijezde, Israela Adesayne. Ipak, nije bilo vremena za tugu i nervozu pa se već krenulo raditi na nekoj drugoj opciji za prvaka srednje kategorije. S druge strane, Costa se nada kako se to neće dogoditi, odnosno da će mu poslodavac dati dovoljno vremena za oporavak, nakon čega bi se prvobitno planirana borba ipak održala. Nešto više o tome rekao je Costin menadžer, Wallid Ismail.

"Upravo sam čuo da UFC planira pronaći novog protivnika za Adesanyu. Ja osobno ne mogu zamisliti da se Adesanya bori protiv ikoga drugog osim protiv Paula. Paulo će biti spreman boriti se u travnju iduće godine i to je borba koji svi MMA fanovi žele vidjeti. Ta dvojica se uistinu ne podnose, a osim toga su obojica neporaženi. Potencijal te borbe je nevjerojatan", otkrio je Ismail u ime Paula Coste, da bi onda dao još jedan zanimljiv prijedlog. Naime, po njemu bi se vrijeme do borbe moglo provesti tako da se Costu i Adesanyu postavi kao trenere u Ultimate Fighteru.

Osim toga, Ismael je otkrio kako se boji Adesanyinog poraza, čime bi borba izgubila spomenuti potencijal.

"Ova borba ima sve sastojke potrebne za porušiti rekorde. Paulo je uvjeren da će Adesanya uskoro izgubiti i zbog toga mu je bitno da on bude prvi koji će to učiniti", objasnio je.

Dana White je prvobitno izjavio kako će Costa biti prisiljen pauzirati osam mjeseci, što bi značilo da se može vratiti tek u lipnju ili srpnju, tako da trenutno ne možemo biti sigurni koja je prognoza točna. Što se tiče Adesanye, on je odmah nakon osvajanja pojasa obećao fanovima da će biti aktivni prvak te da titulu namjerava braniti tri puta godišnje. Čekanje do polovice iduće godine po tom kriterije njemu nikako nije prihvatljivo.

Linker
25. travanj 2024 07:58