UFC

Costa potvrdio: 'UFC je potvrdio da sam idući izazivač, doslovno ću ubiti mršavog klauna Adesanyu!'

Paulo Costa
 Instagram
Paulo Costa će biti u publici tijekom sljedeće velike UFC-ove PPV priredbe (UFC 243), koja će se održati u Melbourneu za nekoliko tjedana. Ali neće tamo biti kao eventualna zamjena i osigurač za dvoboj između Whittakera i Adesanye. Brazilac će biti u publici kako bi saznao tko je njegov sljedeći protivnik.

Naime, prema vlastitim riječima, upravo je on idući izazivač u srednjoj kategoriji. To mu je obećano od strane predsjednika organizacije Dane Whitea.

"Da, idem u Melbourne. Dana White me tamo šalje i rekao je da sam ja sljedeći koji će dobiti priliku za naslov. Borit ću se protiv pobjednika meča Whittaker vs. Adesanya", potvrdio je Costa za portal BJPenn.com.

Koga vidi kao favorita i konačnog pobjednika, a time i svog idućeg protivnika, odgovorio je u nastavku razgovora...

"Mogu pobijediti obojicu. Mislim da je Adesanya lažni prvak. Nije se borio protiv nikoga tko je na vrhu, on je jedan mršavi klaun. Imam s njim i osobnih problema", objasnio je "Borrachinha" te je dodao:

"Ako pobijedi Whittakera, a mislim da neće, ja ću ga doslovno ubiti. On nema nikakve šanse sa mnom. A što se tiče Whittakera, radi se o dobrom, čvrstom protivniku. Nije čvrst kao Yoel, tako da i njega mogu riješiti. On je kao Yoel, samo s manje snage. Mogu ih obojicu pobijediti. Ali zaista želim meč protiv Adesanyje" zaključio je Costa.

Brazilcu je ovu priliku donijela nedavna pobjeda protiv višestrukog bivšeg izazivača Yoela Romera. Doduše, bio je jedan od boraca koji su vratili više od 10 posto tjelesne mase nakon službenog vaganja pa su upozoreni od strane Komisije u Kaliforniji. No, čini se kako Costin prelazak u polutešku kategoriju nije nikome u interesu. Posebno ne UFC-u, koji je uspio od njega vrlo brzo izgraditi zvijezdu i izazivača u diviziji do 84 kile. Prema "Borrachinhi" njegova prilika bi trebala doći početkom 2020. godine.

"Želim meč u siječnju protiv pobjednika iz ovog meča. UFC je šef, tako da će oni odlučiti što će se dogoditi. Ali ja želim meč u siječnju", zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 20:40