UFC

Costa 'vrlo brzo' nakon borbe s Adesanyom mijenja kategoriju: 'Vjerujem da mogu osvojiti dva pojasa!'

Paulo Costa
 Jason Silva / AGIF via AFP
Paulo Costa trebao bi biti idući izazivač za Israela Adesanyu. Nekakvi konkretniji planovi oko ovog dvoboja još nisu poznati, ali zato sada znamo kakve se to kombinacije vrte po glavi brazilskog nokautera.

Naime, Costa je razgovarajući s MMA Junkie portalom najavio da bi se 'vrlo brzo' nakon idućeg meča mogao preseliti u polutešku kategoriju.

"Vjerujem da mogu uzeti dva pojasa, onaj u srednjoj i onaj u poluteškoj. Zaista vjerujem u to. Vrlo sam velik i teško se spuštati na 84 kilograma. Stoga mislim da se mogu s dva pojasa vratiti u svoju državu", otkrio je Costa dodavši:

"Moj je plan preseliti se u polutešku i to vrlo brzo nakon iduće borbe. Naravno, ako to bude moguće. Dosta će ovisiti o tome tko bi mogao biti protivnik. Hoće li to biti veliko ime poput Jona Jonesa ili ne... Ovisi o tome, ali reći ću da se ne bojim borbi s velikim likovima."

Poznato je i da aktualni prvak u srednjoj kategoriji Israel Adesanya u svojim planovima ima prelazak u polutešku i meč s Jonesom, ali Costa tvrdi da se on ipak u toj priči po nečemu razlikuje od svog idućeg suparnika.

"Taj mršavi lik Adesanya proziva Jonesa, a onda kada ovaj to prihvati krene s pričom, 'Ne, trebaju mi dvije godine za trening...' Ne možete prozivati ljude, a onda kada prihvate vaš izazov reći - 'ne sada'. To je sramota i ja se tako nemam namjeru ponašati. Spreman sam i da se želim odmah boriti u poluteškoj - to bih i napravio. Vjerujte mi, nakon ove borbe napravit ću idući korak", zaključio je Costa.

Linker
25. travanj 2024 01:58