UFC

Covington žestoko zaprijetio Masvidalu i izveo nezapamćen verbalni napad na Jedrzejczyk

Colby Covington
 Jason Silva / AGIF / AFP
Možda se ispričao Dustinu Poirieru, ali Colby Covington je 'dnevnu dozu' svojih verbalnih napada zato preusmjerio na Jorgea Masvidala i Joannu Jedrzejczyk koji su također članovi American Top Teama.

Colby Covington sveprisutan je ovih dana u borilačkim medijima, a dio pozornosti definitivno može zahvaliti nedavno lansiranoj priči po kojoj je trebao uskočiti u meč s Tyronom Woodleyjem. Bivši UFC-ov izazivač nije tu pozornost 'potrošio' isključivo na temu tog okršaja već je iskoristio situaciju i ponovno verbalno napao čitav niz boraca.

Zbog pojedinih izjava o Poirieru je požalio jer je, kako sam kaže, 'prekršio obećanje', ali kratki zaokret u njegovom ponašaju se izgleda samo odnosio na Dustina.

"Koja je moja poruka Jorgeu 'slučajnom prolazniku' Masvidalu, poznatom i kao 'Street Juda'? Pričamo o istom liku koji mi je pokušao zabiti nož u leđa zbog novca i biznisa... Čekaju te batine. Dobio si svojih 10 sekundi slave. To vrijeme je isteklo. Pogledaj svoju karijeru - imaš dvoznamenkasti broj poraza. Prosječan si borac i prestani se ponašati da si sjajan kad nisi. Znaš dobro što se događalo kad bismo trenirali skupa tijekom posljednjih osam ili devet godina. Nije postojala niti jedna sekunda u kojoj bi me pobijedio. Ako zaista želiš da te osramotim pred očima cijeloga svijeta - hajdemo onda. Pričaš o uličnoj borbi, ali tko bi ti nakon nje platio troškove liječenja? Slomio bih ti čeljust i promijenio izgled lica da se borimo u Octagonu, ali onda bi ti barem UFC pokrio troškove liječenja. Pa hajdemo to onda učiniti u Octagonu", poručio je Covington 'Gamebredu' u razgovoru za Submission Radio pa se zatim okrenuo Joanni Jedrzejczyk.

Poljska je borkinja 7. ožujka na UFC-u 248 doživjela poraz u borbi za pojas slamka kategorije. Od Joanne je u jednom od najboljih mečeva u povijesti ženskog MMA-a uspješnija bila aktualna prvakinja Weili Zhang, a kadrovi njenog izranjavanog lica obišli su svijet.

"Što se tiče Joanne, njegove male s kojom ima neki poseban odnos u ovim trenucima... Briga me za nju. Ona je sada istrošena i nitko ne mari za nju. Nekada je bila 'Boogeywoman', a sada je 'boobie woman'. Pogledajte njeno lice, potpuno mu je promijenjen izgled. To sam i najavio. Još početkom tog tjedna sam objavio video, prije borbe (s prognozom meča, op.a.). Ona traži moju ispriku, pa evo: ' Joanna, žao mi je. Žao mi je što ti je unakaženo lice i što će se svi obogatiti. To se upravo dogodilo. Obogatio sam se i dobio Rolex zbog tebe", završio je sa svojim napadom Covington.

Linker
20. travanj 2024 09:34