UFC

Covingtonu, Usmanu i Volkanovskom prijeti šest mjeseci pauze

Colby Covington
 Screenshot/Youtube
UFC je objavio detalje o ozljedama svojih zvijezda na prošlotjednom UFC 245 te je otkriveno koliko bi svaki borac mogao pauzirati prije sljedeće borbe.

Najteže je prošao Colby Covington, koji je poražen od Kamarua Usmana u petoj rundi borbe za pojas u velteru. Prvak je Covingtonu slomio čeljust i vjerojatno ga izbacio iz kaveza na nekoliko mjeseci. Obojici prijeti šestomjesečna liječnička suspenzija, ali se mogu vratiti i prije uz odobrenje liječnika. Usman je u borbi ozlijedio lijevi palac na ruci.

Novi prvak Alexander Volkanovski, koji je pobijedio Maxa Hollowaya odlukom sudaca, također bi mogao pauzirati sve do lipnja, ali mogao bi se vratiti i prije ako liječnici potvrde da je sve u redu nakon što mu pregledaju desnu šaku. Hollowaya boli noga i određena mu je pauza od četiri tjedna, kao i Joseu Aldu, koji je izgubio u debiju u bantamu protiv Marlona Moraesa. Moraes je suspendiran do kraja siječnja zbog posjekotine na lijevom kapku.

Peter Yan nakon pobjede protiv Urijaha Fabera mora pregledati desno stopalo i dobiti dopuštenje liječnika ili ga čeka šest mjeseci pauze, kao i Goeffa Neala, koji je ozlijedio rebra u borbi i pobjedi protiv Mikea Perryja. Perry je suspendiran najmanje do sredine veljače, ali bi zbog slomljenog nosa mogao pauzirati također šest mjeseci.

Linker
23. travanj 2024 07:37