UFC

Cub Swanson pred borbu protiv Krona Gracieja: 'Zbog respekta prema njegovoj obitelji izbacili su me iz par BJJ dvorana'

Cub Swanson i Clay Guida
 Instagram
Cub Swanson imao je velikih problema u organizaciji treninga za borbu koju će 12. listopada odraditi protiv Krona Gracieja. Naime, u nekoliko dvorana odbili su ga trenirati iz poštovanja prema obitelji koja je BJJ zapravo izmislila.

U vrlo neugodnom nizu od četiri poraza trenutno se nalazi Cub Swanson, donedavno borac iz samog vrha UFC-ove perolake kategorije. Njega će pokušati prekinuti na Fight Nightu u Tampi, gdje će se u sunaslovnoj borbi boriti protiv Krona Gracieja. Bit će zanimljivo vidjeti ga protiv vrhunskog BJJ borca i on se također veseli toj prilici, iako se samo pripremiti za to nije bilo lako. Nešto o tome rekao je tijekom gostovanja u UFC Unfiltered Podcastu.

"Morao sam ubaciti podosta jiu-jitsua u trening jer je on Gracie. No, bio sam izbačen iz nekoliko jiu-jitsu škola zbog respekta prema njegovoj obitelji. Ne žele trenirati nekoga će se boriti protiv Gracieja, što me uistinu razbjesnilo", rekao je Cub, koji se na kraju uspio jako dobro pripremiti i vjeruje kako će idući vikend rezultirati početkom njegove nove pobjedničke serije:

"Osjećam se kao da sam bolji borac nego što sam ikad bio. Na nesreću, imam par poraza i nisam uspio to pokazati. Ovo je nova prilika da ostavim pravi dojam. Osim toga, borba protiv Gracieja je i velika čast.

Swanson je zapravo svoj borilački put krenuo s grapplingom i jako mu je zahvalan. No, kaže kako je već tijekom vremena upoznao neke njegove strane koje su ga zapravo usmjerile prema MMA-u, gdje je postao poznat kao stand up borac.

"Jiu-jitsu mi je pomogao dovesti život u red. Bio sam na krivom putu i pronašao sam ga baš u vrijeme kad sam bio u velikim problemima. Odmah sam se zaljubio u jiu-jitsu i krenuo s natjecanjima. To mi je postala strast. Od početka sam bio zainteresiran za rad obitelji Gracie. Nažalost, s vremenom sam saznao i neke stvari koje mi se nisu svidjele i onda sam se odlučio više fokusirati na MMA", ispričao je.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, 35-godišnji Swanson ostvario je 25 pobjeda i 11 poraza, dok je kao UFC borac na omjeru 10-7. Inače je oženjen bivšom MMA reporterkom Kendom Perez i roditelji su troje djece. Mnogi fanovi smatraju kako ga je upravo očinstvo smekšalo, budući da je od rođenja prvog djeteta na omjeru 0-4. Na njemu je da dokaže kako ta tvrdnja nema pokriće.

Linker
20. travanj 2024 10:08