UFC

Curtis Blaydes o borbi protiv Jonesa: 'Za to me moraju platiti, inače ću nastaviti tući propalice'

Curtis Blaydes
 Chen bo / Imaginechina / AFP
Curtis Blaydes jedan je od glavnih kandidata za prvog protivnika Jona Jonesa u teškoj kategoriji

Za samo nekoliko dana Curtis Blaydes (14-2, 9-2 UFC) tražit će svoju petu pobjedu u nizu. Za nju će morati savladati Derricka Lewisa. Ipak, pobjeda ga neće odvesti na bolju poziciju unutar ljestvice izazivača teške kategorije. Naime, Curtis se tamo nalazi na drugom mjestu. Ispred njega je tek Francis Ngannou, borac koji ima impresivniji niz od njega, a osim toga i dvije pobjede u njihovim međusobnim ogledima. Ngannou je prema tome svakako i idući izazivač.

Kako se Ngannou protiv Miočića neće boriti prije proljeća, automatski se dolazi do zaključka da bi iduća borba za naslov teške kategorije nakon nje mogla doći na red tek krajem ljeta. Osim toga, u tešku kategoriju došao je Jon Jones pa se pretpostavlja kako će UFC imati plan Jonesa upariti s pobjednikom subotnje borbe te da će ta borba odrediti idućeg izazivača nakon Ngannoua. No, Blaydes o tako nečemu ne želi niti čuti.

"Ne, nakon ove borbe neću se boriti protiv Jona Jonesa. Ako pobijedim Lewisa, želim borbu za titulu. Ne želim biti meta za izgraditi nekoga drugog. Već sam sebe dovoljno izgradio i mislim kako sam zaslužio to što želim. Mislim da neću imati potrebu prihvaćati tu borbu da bih dobio ono što hoću, napad na naslov prvaka. I neću se boriti protiv Jonesa da dokažem kako to zaslužujem, to je besmisleno", rekao je Blaydes u razgovoru s novinarom Aaronom Bronsteterom.

Za borbu protiv Jonesa mogao bi biti zainteresiran nakon što odradi borbu za titulu, no i tu ima neke posebne uvjete. Uz honorar kakav trenutno prima, ta borba nije mu niti najmanje privlačna.

"Ako bih se borio protiv Jonesa, glavna tema bio bi novac. Neću se protiv Jona Jonesa boriti za 200 tisuća dolara. Ljudi zaboravljaju da smo mi jednako plaćeni neovisno o tome protiv koga se borimo. Ne moram se boriti protiv Jonesa da bih zaradio 200 tisuća dolara. Za te novce mogu tući propalice. Ako želite da se borim protiv Jonesa, onda me i platite", poručio je.

Zapravo, teško da će se Blaydesa puno toga pitati, neovisno o ishodu njegove borbe protiv Lewisa. Mnogi su već komentirali kako sjajni teškaš svojim ponašanjem i retorikom izuzetno podsjeća na Tyrona Woodleya u vrijeme prije nego je osvojio titulu te još više vrijeme dok je istu držao. A znamo kako je UFC reagirao na Woodleye zahtjeve i kako su isti na kraju prolazili. Osim toga, dovoljno je pogledati samo što bi UFC-u donijela borba Jonesa protiv prvaka, a što Blaydesa, čiji stil borbe je daleko od onog što fanovi žele gledati.

Linker
19. travanj 2024 08:14