UFC

Dan Hooker: 'Michael Chandler je drugorazredni borac, želim ga poslati gdje mu je mjesto'

Dan Hooker
 screenshot/YouTube
Dan Hooker smatra kako je Michael Chandler potpisom za UFC dobio nezaslužene privilegije

Status službene rezerve borbe za titulu prvaka lake kategorije, koji je UFC dodijelio svojoj novoj akviziciji Michaelu Chandleru, nešto je što nisu najbolje prihvatili neki drugi članovi vrha kategorije. Među njima je i Dan Hooker, koji naporno radi na svom mjestu u vrhu, napredovao je borbu po borbu i zato ne može prihvatiti da netko tko dođe iz druge organizacije, po njemu kvalitetnom inferiorne, može dobiti takav status.

U početku nije znao što misliti o Chandlerovom dolasku, no kad je vidio kuda to sve vodi, nije mu bilo svejedno.

"U početku nisam previše pažnje obraćao na špekulacije jer nisam znao koliko je UFC spreman uložiti u nekoga koga su tek doveli iz druge organizacije. No, nakon što je dobio priliku postati rezerva borbe za titulu mi je sve postalo jasno. UFC je spreman jako puno toga uložiti na tog tipa. Ja bih isto tako volio biti onaj tko će ga dočekati, pogoditi koljenom u bradu i poslati ga nazad u B-ligu ovog sporta", rekao je Hooker u razgovoru na Submission Radiju, dodavši:

"Rado bih prihvatio borbu protiv njega. Da me sad ovog trenutka Sean Shelby nazove i kaže Michael Chandler, neovisno o kojoj se priredbi radi, to možemo vrlo lako dogovoriti."

Chandler mu ipak nije prva opcija za protivnika, a nada se kako bi uskoro mogao imati nešto ugovoreno. Posljednji nastup imao je u srpnju, kad je na Fight Islandu poražen od Dustina Poiriera pa dojam želi popraviti što prije.

"Moj prvi izbor bi bez dvojbe bio Tony Ferguson. To je borba u koju želim uskočiti. Zbog sve mističnosti oko Tonyja Fergusona, volio bih se nadmetati s njim. No, Chandler je jako blizu njega na drugom mjestu. Privilegije koje je dobio su dokaz koliko on UFC-u vrijedi. Želim mu oduzeti ono što je dobio. Treće, dobivam neke loše prijevode kako se Charles Oliveira želi boriti protiv mene. Gdje su te prozivke? Charles, snimi video u kojem Danu Hookeru govoriš kako se želiš boriti protiv njega. To nije teško. Ne govorim portugalski pa te ne razumijem. Obrati mi se i dogovorit ćemo borbu. Dakle, bilo koji od te trojice je dobar protivnik za mene", objasnio je.

UFC ovog puta Hookera nije odabrao za put na Fight Island, iako će već ovog vikenda tamo nastupiti čak četvorica njegovih timskih kolega. To su Kai Kara France, Shane Young, Brad Riddell te naravno Israel Adesanya.

Linker
20. travanj 2024 06:24