UFC

Dana White brani Covingtona: 'Ja od njega nisam čuo rasističke izjave'

Dana White
 Screenshot/Youtube
Dana White smatra kako Colby Covington kroz svoje posljednje izjave nije izražavao rasizam

Već dulje vrijeme Colby Covington je najbrbljaviji UFC borac, onaj borac čije izjave rijetko koga ostavljaju ravnodušnim te nakon kojih mnogi ostaju uvrijeđeni. No, u posljednje vrijeme krenule su optužbe da je rasist. Iste smo već viđali 2017. godine, kad je Brazilce nazivao prljavim životinjama, što je također izazivalo veliku buru. To se ubrzo smirilo, a UFC ga nakon toga više nije vodio odrađivati borbe u Brazil.

Sve se to ponovno aktualiziralo nakon što nekim borcima nisu najbolje sjele izjave koje je Colby izrekao proteklog vikenda, nakon pobjede protiv Tyrona Woodleya. Kroz raspravu s Kamaruom Usmanom, pitao je prvaka jesu li mu članovi njegovog plemena slali dimne signale, da bi Woodleya prozvao mrziteljem Amerike i teroristom, sve zbog javne podrške "Black Lives Matter" pokretu.

Dovelo je to do mnogih reakcija, među kojima se istakla ona još jednog UFC-ovog velteraša, Leona Edwardsa. Moralo je sve to doći i do Dane Whitea, koji ima politiku dozvoljavati borcima da govore što žele, sve dok to ne prijeđe neku granicu. A ako se njega pita, Colby istu nije prešao.

"Ovi svi momci imaju neke svoje stavove, svoja vlastita uvjerenja. Mi nikome ne pokušavamo zabraniti govoriti. Svatko ima pravo govoriti ono što mu je na umu. Iskreno, ne znam što je Colby to rekao, a da je bilo rasistički. Ja osobno od njega nisam čuo ništa rasistički", rekao je White na UFC 253 konferenciji za medije u Abu Dhabiju.

Mora se priznati da Colby svoje izjave uistinu jako dobro "upakira", no važna je i namjera. Nema sumnje kako on provokacijama pokušava pobuditi reakcije i u tome je uspio. S druge strane, UFC-u nema smisla tako nešto bilo kome braniti, dok god im to ponašanje marketinški odgovara. Zbog toga Whiteova izjava zapravo niti ne treba čuditi.

Linker
23. travanj 2024 19:16