UFC

Dana White: Conora želim protiv Khabiba, no pitanje je želi li on čekati

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor
 screenshot/Youtube
Dana White je odlučio priznati kako je revanš borbe Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora njegova najveća želja, no isto tako i kako je uvjeren da će Irac prije toga tražiti još jednu borbu, odnosno da neće čekati idući Khabibov nastup.

Prošlo je već više od mjesec dana otkako se Conor McGregor vratio u Octagon pobjedom nad Donaldom Cerroneom, a već se neko vrijeme priča o tome što bi mogao biti njegov idući ispit. Za pretpostaviti je kako ga UFC želi vidjeti na UFC 252 priredbi koja će se održati tijekom International Fight Weeka u srpnju. Posebno jer je on sam rekao kako se nada odraditi tri borbe ove godine. No, Dana White ne bi imao ništa protiv da se to ne dogodi, zapravo da Irca malo pričekamo te da njegova iduća borba bude ona koju je predsjednik UFC-a naveo kao svoju najveću želju.

"Ako Khabib pobijedi Tonyja, on je protivnik protiv kojeg Conora želim vidjeti. No, pitanje je bi li Conor bio spreman čekati. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali vjerujem da on neće htjeti čekati na Khabiba", rekao je White TMZ-u.

Khabib se protiv Tonyja Fergusona bori 18. travnja, nakon čega će sigurno uzeti pauzu. Mjesec dana nakon borbe neće trenirati, budući da 23. travnja počinje mjesec Ramazana, no i nakon toga je teško očekivati da će Khabib biti spreman nastupiti prije kraja ljeta. Čekanje borbe protiv Khabiba bi Conoru svakako poremetilo njegove planove o tri nastupa ove godine. No, White smatra da se isplati čekati jer bi to bila možda i najveća UFC borba do sada.

"Oni se mrze. Ako mislite da će ikoji od njih u nekom intervjuu reći lijepe stvari o onom drugom, varate se, to se nikad neće dogoditi. Oni se jednostavno mrze", rekao je White, da bi nešto dodao o mišljenju brojnih fanova kako će se Irac zapravo boriti protiv onoga koga on sam odabere:

"Conor nikad nije birao svoje protivnika. Borio se protiv koga god smo mu mi rekli i tko je u određenom trenutku bio spreman. On je jednostavno znao doći u dvoranu i samo tražiti da mu kažemo protiv koga se bori."

Trenutno se čini kako Justin Gaethje najbolje kotira kao idući Conorov protivnik. No, UFC vjerojatno neće ni na koji način reagirati dok se ne odradi borba Nurmagomedova i Fergusona. Do nje je još nešto manje od sedam tjedana i teško da ćemo za to vrijeme saznati idućeg Conorovog protivnika.

Linker
20. travanj 2024 12:35