UFC

Dana White: Cyborg je strah novog poraza od Amande

Cyborg vs. Nunes
Dana White trenutno sumnja u mogućnost ugovaranja revanša između Amande Nunes i Cris Cyborg. Vjeruje kako je bivša prvakinja trenutno u strahu od novog poraza i da neće biti spremna prihvatiti tu borbu ukoliko joj se ponudi.

Cris Cyborg će se nadolazećeg vikenda boriti protiv Felicije Spencer, što je njena posljednja borba za trenutnom UFC ugovoru. Ako upiše pobjedu, trebali bi uslijediti pregovori s UFC-om gdje bi glavna tema bio revanš borbe koju je prošle godine izgubile, protiv Amande Nunes. Cyborg je odmah nakon te borbe tražila taj revanš, no nakon toga se više prebacila na izražavanje nezadovoljstva tretmanom UFC-a prema njoj nego željom za borbom.

"Mislim da je očito kako ona ne želi tu borbu. To je loša borba za nju i mislim da je trenutno u fazi gdje ju je strah novog poraza. Opcija novog poraza nije nešto što ju zanima", rekao je White u razgovoru za TMZ nakon što je upitan o tome kolike su šanse za organiziranje revanša.

Novinar mu je iznio vrlo zanimljivu ideju. Uparivanje Amande Nunes i trenutno najbolje boksačice svijeta, Claresse Shields. Whiteu se takva ideja sviđa, iako trenutno nije realna.

"Claressa Shields bila bi sjajna borba za Amandu Nunes. Naravno, Amanda ima itekako puno posla u UFC-u, no zvuči zanimljivo. Tko zna, možda bi Claressa bila spremna doći u MMA", prokomentirao je White.

To zapravo ne bi bilo čudno. Prema web stranicama koje se bave zaradama sportaša, Claressa Shield po meču zarađuje oko 50 tisuća dolara. Ženski MMA je pojavom Ronde Rousey uveliko nadmašio ženski boks po popularnosti pa automatski tako i po zaradi. Navedimo samo primjer jedna Cynthie Calvillo, borkinje u usponu koja po borbi zaradi 44.000 i jednako toliko kao bonus za pobjedu. Nema sumnje kako bi najbolja boksačica svijeta već u startu imala više.

Linker
20. travanj 2024 05:41