UFC

Dana White: Imamo četiri ili pet mogućih lokacija za UFC 249

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Dana White ne odustaje od organiziranja UFC-a 249 spektakla usprkos zabranama i uvedenim mjerama širom svijeta zbog epidemije koronavirusa.

Predsjednik UFC-a potvrdio je da trenutno ima četiri ili pet mogućih lokacija za održavanje priredbe koja se 18. travnja trebala održati u Brooklynu. UFC 249 predvodi meč za titulu između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, čija je međusobna borba već četiri puta otkazana u proteklih nekoliko godina.

Posljednjih dana pojavile su se informacije kako će priredba biti održana u drugačijem izdanju nego što je najavljivano te bi se na njoj mogle naći i borbe s posljednje tri otkazane UFC-ove priredbe. White je nedavno otkrio da rade na 'najopakijem cardu u povijesti sporta', a i dalje je odlučan u namjeri da se UFC 249 održi po svaku cijenu.

"Pokušat ću organizirati borbu Tonyja i Khabiba 18. travnja, pokušat ću ovu zemlju malo vratiti u normalu. Svakog dana naletim na neku prepreku koju stavljaju ispred mene. Sve što isplaniramo, propadne i moramo ponovno. Trenutno imamo četiri ili pet lokacija i završit ćemo ovaj posao. A onda ćemo vidjeti tko će upasti, a tko neće, što možemo izvesti, i oko toga ćemo graditi cijeli card", rekao je White u posljednjem intervjuu s Mikeom Tysonom, ali još uvijek ne želi otkriti nikakve detalje.

Prvi čovjek UFC-a našao se na meti kritika dijela javnosti i medija zbog nastojanja da usred svjetske krize nastavi održavati borbe, a White je odgovorio žestokim napadom na MMA novinare i medije.

"Svi trče i skrivaju se. Ja bih radije tražio rješenja. Kako da pobijedimo ovo? Ako je netko rizičan, vjerojatno treba ostati kući u karanteni neko vrijeme. Ali što kada sljedeće godine dođe sezona gripe? Što će se tada dogoditi? Mislim da su mediji učinili ovo strašnijim. Ljudi kupuju sav WC papir. Kad pogledate što se događa, vidite ludilo i kako sve to pokreće strah", kaže White.

Linker
25. travanj 2024 02:51