UFC

Dana White: Nisam ljut na Brocka, dobro je odlučio što se nije vratio u UFC!

Dana White kaže kako je mirno prihvatio odluku Brocka Lesnara da se neće vraćati u UFC. Štoviše, smatra kako je njegov bivši prvak teške kategorije donio najbolju moguću odluku.

Povratak Brocka Lesnara i još jedan veliki novčani ček bio je velika želja Dane Whitea i cijelog vodstva UFC-a. Zapravo, taj povratak se "kuhao" još od srpnja prošle godine i isceniranog okršaja Lesnara s Danielom Cormierom u kavezu, odmah nakon što je Cormier pobjedom nad Stipom Miočićem uzeo titulu.

Kad je Lesnar napokon donio odluku da ga više nećemo gledati u Octagonu, Cormier nije skrivao svoje razočaranje. No, prešao je preko toga i ugovorio borbu protiv Stipe Miočića za 17. kolovoza. No, koliko je ljut ili razočaran bio Dana White? Ipak su on i kompanija oni koji bi od još jedne Lesnarove borbe najviše profitirali.

"Nisam bio ljut, Brock je imao jako lijep UFC put i bilo je to jedno zabavno razdoblje. Da bi se nalazio u ovom poslu kao borac, moraš biti sto posto u tome, moraš biti potpuno unutra. To nije ono gdje je bila njegova glava, tako da je donio dobru odluku", rekao je Dana White tijekom Instagram chata s fanovima. Odgovorivši na to pitanje više nije htio govoriti o Lesnaru nego samo o budućnosti UFC-a i onome što će se zapravo dogoditi.

Brock Lesnar svakako je jedna od najvećih zvijezda u povijesti UFC-a, iako je zapravo vrlo kratko bio dio promocije. Nastupio je osam puta, a pet puta su priredbe na kojima se nalazio prešle preko milijun prodanih prijenosa, s tim da je četiri od tih pet puta Brock bio u glavnoj borbi. Po tome ga je nadmašio jedino Conor McGregor. UFC prvak postao je 2008. godine i titulu je dva puta obranio. Umirovio se 2011. nakon poraza od Alistaira Overeema, da bi se 2016. godine vratio za UFC 200 priredbu. Na njoj je savladao Marka Hunta, ali ta mu je pobjeda kasnije oduzeta zbog pada na doping testu.

Linker
16. travanj 2024 16:27