UFC

Dana White objasnio kako će promjene oko UFC-a 249 utjecati na planove Conora McGregora

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Conor McGregor vratio se u akciju početkom godine kada je na UFC 246 priredbi za svega 40 sekundi zaustavio Donalda Cerronea. Irac je tada najavio aktivnu godinu, ali i želju da se ponovno obračuna s aktualnim prvakom Khabibom Nurmagomedovom. No, pogledamo li samo što se trenutno događa u svijetu i UFC-u, čini nam se da će njegove želje biti teško ostvarive, barem u 2020. godini.

O McGregorovoj situaciji progovorio je i Dana White. Predsjednik UFC-a osvrnuo se na aktualna događanja i komentirao kako će nova glavna borba UFC-a 249 utjecati na njegovu najveću zvijezdu.

Nije tajna da je UFC već pripremao teren za novi McGregorov napad na titulu, ali prije nekakvih konkretnijih poteza trebalo je još pričekati UFC 249.

Naime, iduća UFC-ova priredba trebala nam je dati odgovor na pitanje kod koga će se nakon 18. travnja nalaziti pojas lake kategorije - Khabiba ili Tonyja Fergusona? No, dramatična zbivanja u svijetu učinila su svoje pa je tako aktualni prvak zbog koronavirusa ostao zaključan u Rusiji. UFC je potom spas pronašao u Justinu Gaethjeu koji je uskočio u meč s Fergusonom, a uspješnijem od njih obećana je privremena titula i borba s Khabibom.

Što će se onda dogoditi s McGregorom ako već sad znamo što slijedi za Khabiba i pobjednika glavne borbe UFC-a 249?

"Svi su ionako mislili da Gaethje više od McGregora zaslužuje borbu s Khabibom. Ovo se nije moglo bolje razviti... Sada imamo meč Gaethjea i Tonyja. To je borba koja ima smisla. Radi se od dva top borca. Khabib trenutno nije u igri, ali će se suočiti s pobjednikom tog dvoboja", izjavio je White razgovarajući s ESPN-om.

S obzirom na to da se UFC bori s još neviđenom situacijom, White trenutno ne može reći što točno slijedi za McGregora.

"Ovo utječe na sve. Već su tri borbe odgođene. Pokušat ćemo u narednim tjednima poraditi na tome, no trenutno ne znam kako će se to odraziti na bilo koga. Conor zaista želi revanš s Khabibom. Ali... Khabib i Tony ili Gaethje se neće najvjerojatnije boriti do rujna", objašnjava predsjednik UFC-a uz dodatak da će promjene koje su nastale kako bi se spasio UFC 249 utjecati na sve u lakoj kategoriji.

"Nitko ovo nije očekivao. Ovakve se stvari ne mogu predvidjeti. Dogodilo se što se dogodilo i mi se krećemo paralelno s time. Budemo smislili što i kako dalje", zaključio je White.

Linker
20. travanj 2024 01:02