UFC

Dana White otkrio bombu: 'UFC 249 je samo početak, odradit ćemo tri priredbe u sedam dana!'

Dana White
 screenshot/YouTube
Dana White danas je potvrdio kako će se UFC 249 priredba 9. svibnja održati na Floridi, ali je osim toga oduševio fanove dodatkom na tu izjavu. Na istom mjestu bi se 13. i 16. svibnja trebale održati još dvije priredbe!

UFC je dobio uvjete za organizaciju priredbi i nemaju namjeru okolišati. Previše je vremena izgubljena i činjenica je da moraju "stisnuti" ako žele doći do brojke od 40 priredbi u 2020. godini bez koje neće dobiti punu isplati od ESPN-a kakva je dogovorena njihovim ugovorom. White je to potvrdio tijekom razgovora s Brettom Okamotom s ESPN-a, uživo putem njegovog Instagram profila.

Potvrdio je kako je guverner Floride Ron DeSantis potpisao dozvolu za sve tri priredbe te da će komisija savezne države Floride istu regulirati. Za UFC 249 se već od ranije zna kako će biti PPV priredba, dok za ostale dvije nije mogao potvrditi. Rekao je kako je odluka o tome gdje će se emitirati u potpunosti na ESPN-u. Inače bi Fight Nightovi bili emitirani putem ESPN+ servisa, no nije isključenu da će u nedostatku live sadržaja ove dvije priredbe završiti na glavnom ESPN-ovom kanalu.

UFC 249 već ima svoj program kojeg predvode Tony Ferguson i Justin Gaethje u borbi za privremenu titulu lake kategorije. Za preostale dvije priredbe nema informacija, no jednu bi prema ranijih informacijama trebala predvoditi teškaška borba Alistaira Overeema i Walta Harrisa. Pretpostavlja se da će program popuniti borbe koje su se trebale naći na sedam za sada otkazanih priredbi, barem one koje su u ovom trenutku organizacijski izvedive.

Danas je kao lokacija priredbe objavljena dvorana u Jacksonvilleu, gradu na sjeveru Floride, no White to ovim putem još uvijek nije službeno potvrdio. Ali, potvrdio je kako će se priredbe održati u strogo kontroliranim uvjetima te uz medicinsko promatranje svih boraca i osoblja tijekom cijelog "Fight Weeka".

Linker
19. travanj 2024 00:31