UFC

Dana White otkrio kako je cijena BMF pojasa pet puta veća od honorara nekih UFC boraca

Jorge Masvidal, Dana White i Nate Diaz
 screenshot/Youtube
Predsjednik UFC-a, Dana White, otkrio je cijenu 'BMF' pojasa za koji je najavljeno kako će biti uručen pobjedniku glavne borbe UFC 244 priredbe, između Natea Diaza i Jorgea Masvidala. Osim toga, potvrdio je kako će pojas dodijeliti glumačka superzvijezda Dwayne Johnson, poznatiji kao The Rock.

"Baddest Motherf***er" pojas još uvijek nije krenuo u izradu, zapravo njegov dizajn uskoro bi trebao biti završen, no vrlo zanimljivo pitanje postavljeno je Dani Whiteu od strane novinara TMZ Sportsa. Ovaj ga je presreo na cesti da bi pokušao saznati kolika će biti cijena tj. vrijednost pojasa koji će dobiti pobjednik glavne borbe UFC 244 priredbe.

"Jako dobro pitanje. Mislim da će koštati oko 50.000 dolara", odgovorio je jako dobro raspoloženi White, koji je još upitan ima li istine u informaciji kako će pojas dodijeliti jedna od najvećih glumačkih zvijezda u ovom trenutku, The Rock.

"Tako je, The Rock će preuzeti moj posao ako je to ono što on želi. The Rock dobiva ono što The Rock želi", rekao je White, čime je najavio kako će bivša kečerska te trenutno jedna od najvećih filmskih zvijezda staviti taj pojas pobjedniku oko pasa.

Što se tiče vrijednosti pojasa, čini se da White ne vidi nikakav problem što taj pojas košta pet puta više nego što iznosi honorar nekih boraca koji će nastupiti na toj priredbi. Naime, UFC-ov minimalac, koji veliki broj boraca dobiva na svom prvom ugovoru s promocijom, po nastupu borcu donosi 10.000 dolara i još toliko u slučaju pobjede. Ako znamo koliki su porezi u saveznoj državi New York te koliko je potrebno platiti troškove kampa, lako se da zaključiti kako im na kraju ne ostane možda niti pola tog iznosa.

No, fanovi su dobili ono što su htjeli, a UFC će se potruditi napraviti što je više moguće da borba dobije na vrijednosti. Iako su Diaz i Masvidal ljubimci fanova, činjenica da borba nije za titulu, a predvodi PPV event, mnogim će fanovima smetati. Zato je to sve potrebno pretvoriti u što veći i originalniji show, u čemu će UFC vjerojatno uspjeti.

Linker
17. travanj 2024 13:00