UFC

Dana White otkrio tko će se boriti za titulu bantam kategorije

Petr Yan
 screenshot/YouTube
Poznato je koja dva borca će se boriti za titulu novog UFC-ovog prvaka bantam kategorije. Već od ranije je najavljeno kako će to biti Petr Yan, što je Dana White ovim putem potvrdio, ali je otkrio i kako bi protivnik ruskom borcu trebao biti Jose Aldo.

Ako pratite društvene mreže i forume MMA tematike, posljednjih ste dana mogli naići na razne rasprave po pitanju borbe za titulu novog prvaka bantam kategorije, koju je svojim umirovljenjem napustio Henry Cejudo. Nakon što su dva legitimna kandidata, Cory Sanghagen i Aljamain Sterling, upareni međusobno, izbor nije ostao velik. No, ono što je većini fanova bilo zajedničko je strah da UFC ne napraviti po njima loš potez i borbu za titulu da Joseu Aldu. No, čini se kako će se upravo to dogoditi.

"Moji ljudi će me vjerojatno ubiti zbog ovoga, no reći ću to ovdje i sada. Henry Cejudo se umirovio i mi radimo na tome da organiziramo borbu između Petra Yana i Josea Alda za novog prvaka bantam kategorije. Još uvijek nemamo datum i mjesto, no to je borba koju želimo odraditi", najavio je to Dana White ekskluzivno na ESPN-u.

Najveći gubitnik u tom slučaju svakako je Marlon Moraes. Iako je MMA javnost podijeljena po pitanju sudačke odluke kojom je do nje došao, on iz posljednje borbe ima pobjedu nad Aldom. Osim toga, imao je ugovorenu borbu protiv Yana za otkazanu priredbu u Kazahstanu i nema sumnje kako se nadao da će on biti taj koji će dobiti priliku. Ako to nije dovoljno, vrijedi navesti da je slavio u pet od posljednjih šest borbi, gdje ga je savladao tek Henry Cejudo u borbi za titulu, a i tamo je Brazilac dominirao prvih sedam minuta borbe. Također, iza sebe ima nekoliko atraktivnih nastupa i još atraktivnijih prekida. Dakle, posjeduje apsolutno sve reference za napad na titulu, ako do toga već neće doći također gore spomenuti Sandhagen ili Sterling.

Jose Aldo je, s druge strane, apsolutna legenda ovog sporta. Bivši prvak perolake kategorije također je jedan od dominantnijih prvaka koje je promocija imala, no također iza sebe ima tek jedan nastup u kategoriji, uz poraz te je trenutno na dva poraza u nizu. I prvi planirani napad na titulu trebao je dobiti prije svega jer je to bila ideja Henryja Cejuda, no čini se da je tim putem sklopio dogovor s UFC-om koji mu istu priliku garantira i u ovom slučaju.

Naravno, ima i onih fanova koji se vesele ovakvoj odluci i koji smatraju kako je Aldo pravi izbor. Možda bismo se s tim složili i mi da je u pitanju kategorija bez pravih kandidata za vrh, no ovim putem radi se o trenutno vjerojatno najboljoj i najzanimljivijoj kategoriji u promociji, gdje već sada imamo nekoliko sjajnih boraca u vrhu (gore spomenuta ekipa), nekoliko sjajnih veterana (Assuncao, Dodson, Cruz, Rivera), a još neki, poput Seana O'Malleya, Codyja Stammana, Songa Yadonga ili Raonija Barcelosa tek dolaze.

Linker
24. travanj 2024 23:56